Anmäl dig till Tjejmilen 2015

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med 34 000 anmälda deltagare. Det bjuds både på fest och tävling när Tjejmilen avgörs för 32:a gången lördagen den 5 september 2015.
Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana runt Gärdet och Djurgården mitt i Stockholm!
Info och anmälan >>

Tjejmilen och Plan Sverige säger #fuckbarnäktenskap

Varje dag gifts 39 000 flickor bort. Det är en flicka varannan sekund. Det är en flicka som förlorar sin barndom, en flicka som fråntas rätten att bestämma över sitt eget liv. Plan och Tjejmilen har gemensamt dragit igång kampanjen #fuckbarnäktenskap. Stötta kampanjen genom att lägga upp bilder på instagram och facebook.
Läs mer här >>

28 000 tjejer anmälda

Intresset för Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor är stort. Den 30 juni var 28 031 löpare anmälda till Tjejmilen.
I år accepteras anmälan från 34 000 deltagare till landets största idrottsevenemang för kvinnor. Nu finns det alltså 6 000 platser kvar i loppet.
Planerar du att springa Tjejmilen den 5 september bör du inte vänta för länge med din anmälan
Info och anmälan >>

Träna med oss på torsdagskvällar i sommar

Träna med oss i TSM Running inför Tjejmilen den 5 september. Vi hjälper dig att bli en bättre löpare samtidigt som vi har roligt under passen. I sommar är du välkommen att träna med oss varje torsdagskväll. Du väljer själv på vilken nivå du vill träna.
Läs mer >>

Se filmer och reportage från Tjejmilen 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Tjejmilen med filmkameran i handen. Han fångade både eliten och de som tog det lite lugnare runt banan. Se filmen och njut av din insats.
Se videon >>

Se bildspel från Tjejmilen

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz och Thomas Windestam bevakade loppet med sina kameror. Här finns bilder från start och mål - alldeles strax fyller vi på med bilder från hela banan. Kan hända du ser dig själv någonstans.
Till bildspelet >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Häng med Szalkai på badstranden

Ofta kallas träningsmomentet för idioten. Vi kallar det också för det perfekta semesterpasset. Något som man kan springa på en gräsmatta, på stranden eller var man vill mäta upp 40 meter.
Utmana kompisarna eller dig själv med en klocka men börja försiktigt - det här passet kan verkligen bli idiotjobbigt.
Läs mer på Marathon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Hög tid för anmälan till Lilla Tjejmilen

Lilla Tjejmilen är en härlig och inspirerande löparfest för alla tjejer mellan 7 och 13 år. Loppet avgörs på Gärdet i Stockholm lördagen den 5 september 2015, i samband med Tjejmilen.
Info och anmälan >>

Tjemilens officiella träningströja och andra souvenirer

Passa på och köp den officiella träningströjan för Tjejmilen 2015 när du anmäler dig.
Tröjan är orange med texten "Tjejmilen 2015 Stockholm" tryckt i vitt och blått och rosa på bröstet. Det är en figursydd T-shirt i funktionsmaterial. Skrynkeltålig och snabbtorkande. 100 % polyester.
Dammodell i storlekarna S – XXL. Tröjan kostar 200 kr.
Du kan också köpa tröjan hos Löparshopen där du också hittar flera andra Tjejmilen-souvenirer.
Till Loparshopen >>