Välkommen till Tjejmilen lördag 6 september – hög tid för anmälan

Lördagen den 6 september 2014 avgörs Tjejmilen för 31:a gången. Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana!
Du tävlar mot dig själv och testar din kondition på den sköna 10 km-banan runt Djurgården i Stockholm. Att springa en mil är en prestation oavsett vilken fart du håller. Det är en lycka att nå målet och känna tillfredsställelsen; ”Jag klarade det!”.
Inbjudan med all information om Tjejmilen 2014 >>

31 000 anmälda – 3 000 platser kvar

Den 29 juli var 31 018 löpare anmälda till Tjejmilen. Det betyder att det fanns 3 000 platser kvar i loppet.

Bilda en Tjejmilen Kvartett – chans att vinna resor till New York

Samla ihop fyra Tjejmilen-deltagare bland dina arbetskamrater, släktingar, grannar eller joggingkompisar och bilda en Tjejmilen Kvartett och tävlar om 100 attraktiva lagpriser.
Läs mer >>

Så klarar du träningen i värmen

Sommaren är på sin andra halva och sensommarens lopp närmar sig. Men - ärligt - hur har det funkat med träningen i värmen?
Träningsexperten Anders Szalkai har råd både för dig som missat träning och för dig som klarat att hålla gång. Anpassade tips för att komma i form till Tjejmilen.
Läs mer på Marathon.se >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Vacker och lättlöpt bana runt Djurgården

Tjejmilen avgörs på en vacker och lättlöpt bana runt Gärdet och Djurgården. Start och mål vid Filmhuset. Du springer förbi Djurgårdsbrunns Värdshus och följer sedan Djurgårdsbrunnskanalen. Banan passerar Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet.
Läs mer >>

Gitte har tappat 23 kilo med Tjejmilen

I februari förra året vägde Gitte Brammås från Edsbyn 126 kilo. Då bestämde hon sig för att springa Tjejmilen ett halvår senare. Hon fixade det! Nu är Gitte snart nere på tvåsiffrigt och hon laddar för fullt inför årets lopp. Vi säger grattis, bra jobbat och lycka till på loppet.
Läs och inspireras >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Bo på Villa Brevik i lugn och vacker miljö

Villa Brevik på Lidingö erbjuder bra och prisvärt boende vid Tjejmilen. Du bor i lugn och vacker miljö på bekvämt avstånd från Gärdet där Tjejmilens start och mål finns.
Läs mer >>