Vacker och lättlöpt bana runt Djurgården

Tjejmilen avgörs på en vacker och lättlöpt bana runt Gärdet och Djurgården. Start och mål vid Filmhuset. Du springer förbi Djurgårdsbrunns Värdshus och följer sedan Djurgårdsbrunnskanalen. Banan passerar Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet.
Läs mer >>

Malins Rosa Pantrar vann resa till New York

Drygt 2 000 Tjejmilen Kvartetter var anmälda till årets lopp. Kvartetterna fick svara på två frågor och skriva en slogan. Bland de kvartetter som hade rätt på frågorna gillade tävlingsjuryn lag Malins Rosa Pantrars slogan bäst:
–Gör ditt personliga test på Tjejernas största löparfest!
Här hittar du listan på alla vinnande lag >>

Se bildspel från Tjejmilen

Våra fotografer Rickard Forsberg, Ryno Quantz och Thomas Windestam bevakade loppet med sina kameror. Här finns bilder från start och mål - alldeles strax fyller vi på med bilder från hela banan. Kan hända du ser dig själv någonstans.
Till bildspelet >>

26 172 löpare sprang Tjejmilen 2014

Vilken fantastisk dag. Varmt och skönt, en riktig brittsommardag när 31:a Tjejmilen gick av stapeln. Hela 26 172 tjejer sprang i mål och fick njuta av den fina banan ute på Gärdet och Djurgården i Stockholm. Många av dem har redan anmält sig till Tjejmilen 2015. Ett stort tack till alla deltagare, publik och funktionärer.

Meraf Bahta slog banrekordet

Det två år gamla banrekordet på 33.14 slogs med god marginal när Meraf Bahta, Hälle IF spurtade i mål på 32:40. På en fin andraplats kom Charlotta Fougberg, Ullevi FK med 33:50 och på en tredjeplats ser vi Frida Lundén, FK Studenterna på tiden 34:55.
Här hittar du resultat >>

Se filmer och reportage från Tjejmilen 2014

Vår fotograf Micke Sjöblom sprang Tjejmilen med filmkameran i handen. Han fångade både eliten och de som tog det lite lugnare runt banan. Se filmen och njut av din insats.
Se videon >>

Se bilder och video från Lilla Tjejmilen

Vi hade självklart fotografer som följde Lilla Tjejmilen också. Micke Sjöblom filmade loppet - Thomas Windestam och Ryno Quantz fotograferade.
Till Lilla Tjejmilens bildspel
Till Lilla Tjejmilens video >>

Välkommen till Tjejmilens träningshelg i november

Du fortsätter väl att springa även efter Tjejmilen. Den 15 och 16 november bjuder vi in till en inspirerande träningshelg. Du får flera löpträningspass med duktiga landslagslöparen Louise Wiker. Dessutom får du yoga, stryketräna och lyssna till oförglömliga föreläsare som Kalle Zackari Wahlström, aktuell med boken "Stark som en björn. Snabb som en örn" och känd från TV-serien Svett & Etikett.
Läs mer om Tjejmilens träningshelg >>

Två videos som visar loppet inifrån

Micke Sjöblom och Torbjörn Sköldefors tog med sig videokameran när de sprang Tjejmilen 2013 tillsammans med 27 000 tjejer. Resultatet blev två sevärda videos.
Hela loppet >>
Alla löparna >>

Se dig själv i Tjejmilen

Du kan du se dig själv springa i mål i Tjejmilen. Gör så här: Gå in i resultatlistan och klicka på ditt namn så visas videon.
Detta fungerar endast för dig som varit med i tidtagningsklassen.
Till Resultatlistan >>

Hanna - från Tjejmilen till EM på sex år

2008 sprang Hanna Lindholm sitt livs första lopp. Tjejmilen gav mersmak för löpning och efter några intensiva år med löpträning är den 35-åriga Hammarbylöparen klar för EM i maraton som avgörs u Zürich i mitten av augusti
Läs mer på Mararhon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Anmälan öppen till Tjejmilen 2015

Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med 34 000 anmälda deltagare. Det bjuds både på fest och tävling när Tjejmilen avgörs för 32:a gången lördagen den 5 september 2015.
Välkommen till ett härligt lopp på en vacker bana runt Gärdet och Djurgården mitt i Stockholm!
Info och anmälan >>

Inspirerande lopp i höst

Känner du dig inspirerad efter Tjejmilen och sugen att springa fler lopp i höst så vill vi gärna tipsa om:

12 oktober – Hässelbyloppet, höstens skönaste och snabbaste mil.
Mer info och anmälan >>
8 november – Vinterloppet, en härlig säsongsavslutning med 8 km på norra Djurgården
Mer info och anmälan >>