Direktanmälan 3 och 4 september

Anmälan via internet är nu stängd, men det går bra att göra en direktanmälan till årets Tjejmilen den 3 och 4 september.
Mer information >>

Anmäl dig till nästa år redan på nummerlappsutdelningen

Nästa vecka öppnar vi anmälan till Tjejmilen den 3 september 2016. Du som anmäler dig på mässan den 3, 4 eller 5 september får helt utan kostnad Tjejmilens snygga träningströja för 2016. Passa på!
Info om anmälan till 2016 >>

Frågor inför Tjejmilen? Läs vår deltagarinformation

Nummerlappsutdelning, starttider och ombyte. Du kanske undrar något inför din start i Tjejmilen. Vi har samlat all tänkbar nyttig information inför loppet här. Läs noga och se om du får svar på dina frågor. Annars är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.
Till deltagarinfo >>

Isabellah siktar på sjätte segern

Isabellah Andersson, som i år vunnit SM-guld på både 10 km landsvägslöpning och 10 000 m banlöpning, springer Tjejmilen. Hon satsar på att ta sin sjätte seger i landets största idrottstävling för kvinnor när Tjejmilen avgörs den 5 september.
Mer information >>

Resultat direkt via SMS i Tidtagning-klassen

Med hjälp av Tjejmilens uppskattade SMS-tjänst är det möjligt att följa en (eller flera) löpare under loppet. Du får snabbt mellantiden vid 5 km samt löparens tid i mål.
Mer information >>

Direktanmälan till Lilla Tjejmilen

Det är för sent att anmäla sig till Lilla Tjejmilen via internet, men det går bar att göra en direktanmälan 3, 4 och 5 september.Kom till Tjejmilens nummerlappsutdelningen i Danicahallen på Östermalms Idrottsplats den 3 och 4 september.
Även på tävlingsdagen den 5 september går det bra att göra en direktanmälan till Lilla Tjejmilen.
Mer information >>

Tjejmilens träningshelg 14-15 november

Höst och vinter betyder inte att du ska lägga löpningen på hyllan. Den 14 och 15 november anordnar Tjejmilen en träningshelg tillsammans med VM-löparen Louise Wiker. Vi bor på mysiga Villa Brevik på Lidingö, tränar löpning, styrketräning, yoga med mera. Du får en grymt inspirerande föreläsning av fd världsrekordhållaren i höjdhopp, Kajsa Bergqvist. Och som pricken över i:et, utmärkt mat och dryck. Varmt välkommen!
Information och anmälan >>

Alla resultaten live under loppet

Under lördagens Tjejmilen kan fu följa hur det går för deltagarna i Tidtagning-klassen här på loppets hemsida.
Då finns passertiden enfer 5 k samt tiden i mål live för samtliga som deltag i Tidtagning-klassen.
Denna service fungerar ej för deltagarna i Fun Run där det ej är någon tidtagning.

Anders Szalkai ger sju råd inför Tjejmilen

Ät ordentligt på fredag. Drick extra mycket före start. Stressa inte upp dig i starten.
Det är några av de råd som träningsexperten Anders Szalkai ger inför Tjejmilen. Här är sju råd inför löparfesten den 5 september:
Mer information >>

Följ Kristinas löpning tvärs igenom Iran

Den här veckan börjar Kristina Paltén sin löpning genom Iran. Som ensam kvinna ska hon springa 2000 kilometer tvärs genom det muslimska landet med sina sharialagar. Kristina kommer att skriva själv här på Marathon.se under hösten. Det kommer att handla om löpning, men även om egna och andras rädslor och fördomar.
Läs mer på Marathon.se >>

Tjejmilen i TV4

TV4 bevakar som vanligt Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor. Det är alltid lika mysigt att sitta hemma i soffan och återuppleva Tjejmilen.Söndag den 6 september visar TV4 ett halvtimmes långt sammandrag av Tjejmilen kl 17.25. Repriser i TV4 Sport kl 18.4 den 7/9 och i TV12 kl 13.30 den 12/9.

Tjejmilen och Plan Sverige säger #fuckbarnäktenskap

Varje dag gifts 39 000 flickor bort. Det är en flicka varannan sekund. Det är en flicka som förlorar sin barndom, en flicka som fråntas rätten att bestämma över sitt eget liv. Plan och Tjejmilen har gemensamt dragit igång kampanjen #fuckbarnäktenskap. Stötta kampanjen genom att lägga upp bilder på instagram och facebook.
Läs mer här >>

Hanna springer Tjejmilen för sin donator

Lördagen 5 september ska Hanna springa Tjejmilen. Förra året sprang hon Blodomloppets sex kilometer och tidigare i år har hon sprungit VårRuset, formen blir bara bättre och bättre. Tjejmilen blir det längsta lopp hon sprungit och varje steg tar hon för sin donator och för MOD, Mer organdonation.
Läs mer på Marathon.se >>

Tjejmilen visade vägen för kvinnlig löpning

Före Tjejmilens premiär 1984 var det männen som dominerade i svenska löpartävlingar. Herrklassen var alltid störst och viktigast. De kvinnliga deltagarna kom i andra hand.
Tjejmilen satte kvinnorna i centrum och loppet blev direkt en succé. Drygt 2.000 kom till start första året. Intresset ökade sedan snabbt till både 20.000 och 30.000 anmälda.
Läs mer >>
Se TV-inslaget från första Tjejmilen >>

Träna i grupp i höst, vinter och vår

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen.
Mer information >>

Nästa steg: en skön halvmara för kvinnor i vår

Känner du dig mogen att ta nästa steg som löpare efter Tjejmilen så bör Women’s Health Halvmarathon vara det naturliga valet. Detta är Europas största halvmara för kvinnor. Du springer halva den klassiska maratondistansen, d.v.s. 21 098 meter, på en vacker bana på Södra Djurgården i Stockholm lördagen den 23 april 2016 .
Utförlig information >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>