Välkommen till Tjejmilen 2 september 2017


Den 2 september 2017 är det dags för Tjejmilen – Sveriges största event bara för tjejer. För 34:e året i rad samlas tusen och åter tusen tjejer på Gärdet i Stockholm för att springa 10 kilometer. Och för att uppleva något riktigt mäktigt när hela Stockholm vibrerar av tjejkraft. Välkommen till en dag laddad med energi, glädje och tävlingsnerverAnmälan öppnar den 27 november

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Prismatrisen visar de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2017.


Köp 2017-års Tjejmilen T-shirt när du anmäler dig.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

ANMÄL DIG HÄR >>.

Du får ett bekräftelsemejl när din anmälan är klar. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Tjejmilens allmänna villkor.
Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person.
Minimiålder för att delta i Tjejmilen är 14 år (född 2003).

Start kl 13.00

Tjejmilen har start och mål vid Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Första start är kl 13.00. En perfekt tid - vare sig du är sjusovare, har en sen fredagskväll eller reser till Stockholm på lördag morgon.

Välj mellan Fun Run och Tidtagning

Tjejmilen är ett lopp som passar alla. Spring för fullt om du satsar på en viss tid - eller ta dig runt banan i lugn och ro. Det finns 15 olika startgrupper, du väljer grupp efter din förväntade tid. Startgrupperna stänger vartefter de blir fulla – så anmäl dig i tid.

Du väljer tidtagningsklassen eller FunRun. Med tidtagning får du din tid angiven i resultatlistan här på hemsidan. Med FunRun får du ingen tid - utan får hålla koll på den själv om du vill.

FunRun-deltagarna kan välja att starta i grupp 5-15. Du väljer själv grupp när du anmäler dig. Du som springer fort startar tidigt, du som vill promenera väljer den sista gruppen. I tidtagningsklassen kan du starta i alla grupper. Grupp 1-4 är reserverade för de snabbaste löparna som har klarat någon av följande tider under 2016 eller 2017:

Startgrupp 1
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp under 53 min.
• Sprungit 5 km-lopp under 24 min.
• Sprungit halvmaraton (21,1 km) under 1 tim 55 min.
• Sprungit maraton (42,2 km) under 4 tim 05 min.

Startgrupp 2
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp under 57 min.
• Sprungit ett 5 km-lopp under 26 min.
• Sprungit halv maraton (21,1 km) under 2 tim 00 min.

Startgrupp 3
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp under 59 min.
• Sprungit ett 5 km-lopp under 27 min.
• Sprungit halvmaraton (21,1 km) under 2 tim 05 min.

Startgrupp 4
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp under 61 min.
• Sprungit ett 5 km-lopp under 28 min.
• Sprungit halvmaraton (21,1 km) under 2 tim 05 min.

Du anger när och var du klarat kvaltiden (namn på loppet, löptid och datum) när du anmäler dig.


Så väljer du rätt startgrupp

Du som vill springa i grupp 5–15 väljer själv vilken grupp du vill anmäla dig till. Det är viktigt att du väljer den grupp som passar just dig bäst, både för din och de andra deltagarnas skull. Här är riktlinjer för vad som krävs i de olika grupperna.

Grupp 5 För dig som klarar Tjejmilen på 61 minuter eller snabbare. Springa eller jogga hela vägen.
Grupp 6 För dig som klarar Tjejmilen på 61 minuter eller snabbare. Springa eller jogga hela vägen.
Grupp 7 För dig som klarar Tjejmilen på 62 minuter eller snabbare. Springa eller jogga hela vägen.
Grupp 8 För dig som klarar Tjejmilen på 62minuter eller snabbare. Jogga hela vägen.
Grupp 9 För dig som klarar Tjejmilen på 65 minuter eller snabbare. Jogga hela vägen.
Grupp 10 För dig som klarar Tjejmilen på 65 minuter eller snabbare. Jogga hela vägen.
Grupp 11 För dig som klarar Tjejmilen på 68 minuter eller snabbare. I denna grupp kan du promenera delar av banan.
Grupp 12 För dig som klarar Tjejmilen på 70 minuter eller snabbare. I denna grupp kan du promenera delar av banan.
Grupp 13 För dig som klarar Tjejmilen på 75 minuter eller snabbare. I denna grupp kan du promenera delar av banan.
Grupp 14 För dig som vill njuta av den sköna naturen i upp till 85 minuter.
Grupp 15 För dig som vill njuta av den sköna naturen i mer än 85 minuter. Här kan du promenera hela banan. Har du gåstavar, eller har du med dig en barnvagn så startar du i denna grupp.


Anders Szalkai ansvarar för Tjejmilens träningsprogram.

Unika träningsprogram

Tjejmilen har i samarbete med Marathon.se ett spännande hjälpmedel för dig som vill satsa lite extra. Träningsprogrammet förstklassig träningsservice. Du kan välja mellan träningsprogram på sju nivåer efter vilken tid du siktar på i loppet.
Förstklassig träningsservice ger dig utförlig beskrivning av varje träningspass. Då får tillgång till 20 st nyproducerade instruktionsvideos som visar olika moment i träningen.

Träningsprogrammet startar i april - men du får tillgång till det redan den 1:a februari. Priset är 340 kr, eller 17 kr per vecka under de 20 som träningen pågår.

Du beställer Förstklassig träningsservice när du anmäler dig till Tjejmilen.

Folksams försäkring Startklar

Folksam erbjuder försäkringen Startklar som du kan teckna när du anmäler dig till Tjejmilen. Om du har Startklar och tvingas lämna återbud till loppet på grund av sjukdom, skada eller olycksfall som kan styrkas med läkarintyg så får du din anmälningsavgift återbetald.
Startklar, som även innehåller en olycksfallsförsäkring, gäller i ett helt år för alla svenska långlopp som du anmäler dig till. Kostnad: 155 kr. Läs mer om Startklar.


Stöd Plan - spring med rosa nummerlapp

Tjejmilen har ett mångårigt samarbete med Plan Sverige med syfte att stärka flickors rättigheter i världen. Du som ska springa Tjejmilen 2017 kan redan när du anmäler dig stödja Plan genom att betala 50 kronor extra. Som tack för hjälpen - och för att visa att du är med och hjälper, får du en rosa nummerlapp att fästa på tröjan. Vi tror och hoppas att vi kommer se många rosa nummerlappar under Tjejmilen den 2 september 2017.

Bilda en Tjejmilen Kvartett – vinn resor till New York

Det är roligare och lättare att träna tillsamman. Och det är kul att ha sällskap när du springer Tjejmilen. Därför har Tjejmilen en lagtävling; Tjejmilen Kvartetten.

Samla ihop fyra Tjejmilen-deltagare bland dina arbetskamrater, släktingar, grannar eller träningskompisar och anmäl er som en Tjejmilen Kvartett. De anmälda Tjejmilen Kvartetterna tävlar om 100 attraktiva lagpriser (alla fyra får samma pris), bl.a. resor för hela laget till Tjejmilen i New York i juni 2017.
2016 var drygt 1 000 Tjejmilen Kvartetter anmälda.