Till startsidan

66 dagar med Tjejmilen

en utmaning med din hälsa i fokus

Stort grattis till vinnarna i hälsoutmaningen 66 dagar med Tjejmilen.

Wow så mycket aktivitet ni har skapat tillsammans. Vi är otroligt imponerade över er energi. Allra flest aktiviteter av olika slag lyckades Marie Sandstedt samla ihop. Vid 187 tillfällen under våra 66 dagar  registrerade hon en aktivitet helt i linje med utmaningen. Imponerande.

1:a pris:
 • Marie Sandstedt
 • Sophie Nyström
 • Mia Blomström

 

2:a pris:
 • Anna Skoglund
 • Ulla Ekeberg
 • Caroline Grahn
 • Elina Palmhed
 • Eva Campe
 • Eeva Päiväniemi
 • Ulrika Ringh Karabulut

Vinnarna kontaktas via mejl.

Stort tack till alla ni underbara super women som deltog i vår hälsoutmaning.

Intervju med Marie Sandstedt som registrerade hela 187 aktiviteter

Grattis Marie, du är den som har flest aktiviteter i vår träningsdagbok under utmaningens 66 dagar. Hur känns det.

Oj, jättekul verkligen. Jag är ingen tävlingsmänniska, men jag gillar utmaningar som till exempel att köra runstreak i 30 dagar – eller den här utmaningen. Eller som att jag sprang mitt första maraton efter jag fyllt 60 år.

Det är roligt att läsa dina registrerade aktiviteter – där finns allt från löpning, yoga och promenader till fotgymnastik och lek med barnbarnen. Om vi bara tänker på träning, vilken  träningsform gillar du bäst?

– Löpning! Men förra sommaren fick jag ont i knät under ett långpass. I mars opererades jag mot artros, och något problem med menisken. Just nu tar jag det försiktigt med löpningen och varvar med gång. Jag är uppe i 12 minuters löpning och en minuts gång, 12 minuter löpning en minuts gång osv. Nu styrketränar mycket för att stärka upp knät. Det blir också mycket cykling för flåset.

Har du alltid varit aktiv?
– Ja på ett eller annat sätt. När barnen var små hade jag inte så mycket tid – jag har fem barn, så det var lite att stå i. Men när den yngsta hunnit bli några år så började jag springa. Det blev några Vårruset, men 2001 tog jag tag i utmaningen att springa Tjejmilen. Efter det har jag sprungit varje år förutom 2018 när jag hade problem med hälsporre.

Imponerande! Vad ser du mest fram emot med årets Tjejmilen?
– Att känna att jag klarar av det trots mitt knä – jag har inga tidsmål utan vill bara ta mig runt. Med en månad kvar hinner jag nog öka upp så att jag kan springa två kilometer i taget.

– Jag ser också fram emot gemenskapen. Ibland har jag med mig någon av döttrarna, några gånger springer jag med bekanta. Och jag har också sprungit helt själv, men man känner sig aldrig ensam på Tjejmilen.  Alla tjejer som peppar varandra – det är verkligen en skön gemenskap.

 

 

UTMANINGEN ÄR AVSLUTAD – STORT TACK TILL ALLA NI UNDERBARA TJEJER SOM DELTOG

 

Nu är den perfekta tiden att fokusera lite extra på hälsa och välmående, eller hur! Den 20 april startar Tjejmilens hälsoutmaning – eller hälsostreak, där vi gör något gott för hälsan varje dag i 66 dagar. Varje dag hittar du ett kort träningspass, self care, kosttips eller annat tänkvärt på Tjejmilens Instagram och Facebook. Alla kan hänga på 66 dagar med Tjejmilen.

Du som är anmäld till Tjejmilen får en utmaning med guldkant och diamantströssel ✨💫
Via Tjejmilens app får du förutom tipsen på sociala medier, även intervallpass live med några av Sveriges bästa kvinnliga löpcoacher (via Sprintcrowd). Du får även träningspass på cirka 30 minuter, med fokus på styrka, rörlighet, stabilitet och lite yoga med vår grymma PT Jenny Ström i samarbete med Yogobe. Dessutom bjuder vi på två föreläsningar som vi tror att du kommer ha stor glädje av. LÄS MER OM VÅRA COACHER OCH UTMANINGEN LÄNGRE NER!

Vinn fina priser till ett värde av nästan 4000 kronor 🎁
Du som hänger på vår hälsoutmaning i Tjejmilens app och dagligen registrerar en aktivitet under de 66 dagar utmaningen pågår, är med och tävlar. Du behöver inte göra exakt den aktivitet som vi föreslår för dagen. Det viktiga är att du registrerar hälsoaktivitet – och att det blir en härlig blandning av träning, self care och kost. Men det enklaste är såklart om du följer våra tips – då har du 66 dagar med hälsa enkelt presenterat och serverat på silverfat. MER OM VINSTERNA HITTAR DU LÄNGRE NER.

Missa inte 66 dagar med Tjejmilen – en investering i din egen hälsa. Just nu. Och för framtiden. Anmäl dig till Tjejmilen idag så att du får tillgång till alla träningspass och massor med extramaterial.

STYRKA, RÖRLIGHET OCH STABILITET

Jenny Ström, PT, yogalärare, coach och inspiratör bjuder på massor med härlig träning. Varje söndag får du korta träningspass med fokus på styrka, rörlighet och stabilitet. Några onsdagar bjuder Jenny även på yoga- och andningsövningar.

De flesta söndagar och vissa onsdagar delar vi även längre träningsvideos, på ca 30 minuter, med Jenny i samarbete med Yogobe. Filmerna ligger i appen och är tillgängliga för dig som är anmäld till Tjejmilen. Passen ligger kvar under hela utmaningen – träna när det passar dig.

KOSTRÅD OCH RECEPT

Emma Martner är leg. dietist med bred erfarenhet av arbete med levnadsvanor, folkhälsa och idrottsnutrition. Hon bloggar om kost och näring för Tjejmilens huvudsponsor Mitt Val på Mittval.se. Varje måndag guidar Emma dig på ett pedagogiskt och inspirerande sätt bland kostråd och myter. Fokus är hållbara, hälsosamma matvanor med en stor dos matglädje.

Emma håller också en föreläsning för dig som är anmäld till Tjejmilen onsdag 15/6. Då fokuserar hon på kost och prestation och på bästa semestermaten.

LÖPSKOLNING OCH INTERVALLER

Löpcoacen Josefine Swärm håller ett riktigt härligt intervallpass den 26 april kl 18. Alla som är anmälda till Tjejmilen kan vara med via appen Sprintcrowd (läs mer nedan). Josefine kommer också att tipsa om löpskolning och löpstyrka vid några tillfällen under utmaningen.

Josefine är löpcoach och träningsinfluencer och driver den digitala löpklubben Let’s Run.

LIVEPASS VIA SPRINTCROWD KL 18.00
Missa inte våra intervallpass och föreläsningar. Boka in i din kalender redan nu. Länken till Sprintcrowd får du i appen och via mejl.

 • 26/4 • Intervaller med Josefine Swärm
 • 10/5 • Intervaller med Lisa Beskow
 • 18/5 • Yogapromenad med Jenny Sunding
 • 24/5 • Intervaller med Lisa Beskow
 • 7/6 • Intervaller med Lisa McRae/Åsa Lundin
 • 14/6 • Intervaller med Lisa McRae/Åsa Lundin
 • 15/6 • Semestermaten Föreläsning, Emma Martner
 • 21/6 • Distanspass, guidning runt 90-talsbanan.

SPRING MED VÅRA LÖPCOACHER – så här funkar det

5 tisdagar under 66 dagar med Tjejmilen får du ett live-coachat intervallpass. Genom appen Sprintcrowd blir du coachad via dina hörlurar. Våra coacher bjuder på intervallpass som är utformade så attt deltagare på alla nivåer, även nybörjare, kan hänga med. Du kör i ditt eget tempo – men får grym pepp av coachen. Extra roligt är att vi alla springer samtidigt! Tillsammans men på olika platser. Gemenskapen ger extra kraft till ditt träningspass – det lovar vi!

De coacher du möter är Josefine Swärm från Let’s Run, Lisa McRae från Urban Tribes (tvåfaldig vinnare av Tjejmilen), Åsa Lundin från Urban Tribes och Lisa Beskow.

DU KAN VINNA MASSOR MED FINA PRISER FRÅN TJEJMILENS SAMARBETSPARTNERS

3 st 1:a pris • Produkter till ett värde av cirka 3700 kr
7 st 2:a pris • Produkter till ett värde av cira 1200 kr

CRAFT PRO Endur Distance 

Vinn sköna löparskor från Craft. PRO Endur Distance erbjuder en hög nivå av responsiv stötdämpning för hängivna löpare. Hela mellansulan är gjord av lätt och responsiv PX Foam™ för effektivt frånskjut och mjuk landning. Skon är dessutom noggrant formad för att ge en perfekt balans av låg vikt, bra stabilitet och mesta möjliga respons. Ovandelen är gjord i högfunktionell mesh för effektiv fukttransport och hög komfort. Värde 1500 kr.

Grymma löparstrumpor från Gococo
Vinn Gococos strumpor för alla löpartillfällen! En bra funktionsstrumpa är en billig försäkring och bra investering för att höja din löparglädje och speciellt skönt att ha på fötterna när det är dags att springa lopp. Prestera bättre och längre med Gococo på fötterna! Och håll med om att snygga strumpor gör löpnngen ännu roligare. Värde från 280 – 800 kr.


Helårsabonnemang hos Yogobe
Yogobe, är Nordens ledande digitala tjänst inom hälsa, träning och friskvård. Tillsammans med 100 experter inom fysioterapi, stresshantering, träning, yoga, meditation, m.m. skapar de videor och vägledning som kan stötta dig i din vardag för att må bra fysiskt, mentalt och själsligt. Hos Yogobe finner du klasser och program för både löpteknik, styrka, rörlighet och kondition. Om du inte har provat kombinationen av yoga och löpning förut så är det kanske nu det är dags? Lycka till!
Värde 1899 kr.

Flowtank från Flowlife
Flowtank är ett träningsredskap framtaget för att utmana hela kroppen med hjälp av vatten som vikt. Vinkelförskjutningarna till följd av vattnets rörelse tvingar kroppen att parera vikten och aktivera även de allra minsta musklerna.

Flowtank kan användas likt en sandsäck, skivstång eller hantel – skillnaden är att Flowtank utmanar alla komponenter (balans, kondition, koordination och styrka) samtidigt! Värde 890 kr.

Fri träningsmånad hos Nordic Wellness
Nordic Wellness har kommit långt på sin resa och är idag Sveriges största träningskedja med snart 300 klubbar i landet. De jobbar ständigt för att utvecklas och bli en större del av den svenska folkhälsan. Tillsammans med deras världsledande leverantörer, licensierade instruktörer, välmeriterade tränare och övrig personal vill de skapa de bästa förutsättningarna och strävar alltid efter att vara det bästa alternativet inom träning och hälsa. Nu kan du vinna en fri träningsmånad som gäller på alla klubbar i hela landet. Varmt välkommen till vår träningsglädje! Värde 999 kr.

SÅ HÄR GÅR DU MED I UTMANINGEN
66 DAGAR MED TJEJMILEN

Börja med att ladda ner appen – du måste vara anmäld till Tjejmilen för att få tillgång till appen. Här kan du läsa mer om appen och hur du laddar ner den.

För att gå med i utmaningen följer du stegen nedan!

LADDA NER FÄRGSCHEMAT SOM PDF HÄR

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google