DELTAGARINFORMATION TJEJMILEN 2021

DELTAGARINFORMATION TJEJMILEN 2021

Här hittar du all nödvändig information för dig som ska springa Tjejmilen. Vi är oerhört glada att kunna genomföra Tjejmilen 2021, även om det kommer att behöva göras med en del anpassningar på grund av den rådande pandemin. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att du ska få en oförglömlig upplevelse och känna samma glädje och kraft som alltid genomsyrar Tjejmilen.

Du som har sprungit Tjejmilen tidigare kommer upptäcka att vi har något färre musikstationer och aktiveringar längs banan. På grund av restriktionerna kommer vi inte heller ha några av våra samarbetsparters på plats på evenemangsområdet. Men vi har det viktigaste för ett lyckat evenemang – vi har dig och alla andra deltagare. Och vi vet att ni är grymma på att peppa varandra, sprida glädje och kämparanda. Något som känns viktigare än någonsin.

Denna information kan komma att uppdateras närmare inpå evenemanget.

INFÖR TJEJMILEN

Den 37:e upplagan av Tjejmilen avgörs lördagen den 4 september på Gärdet och Djurgården i Stockholm. Tjejmilen fyller 40 år 2024, det firar vi med pompa och ståt, och vi har redan börjat! Under fyra år hyllar vi alla fantastiska tjejer som sprungit Tjejmilen genom att skapa unika lopp med guldkant.

I år firar genom att lägga fokus på 80-talet – det årtionde då Tjejmilen grundades. Vi kommer att ta er tillbaka till premiären 1984, bland annat genom uppvärmningen och med härlig 80-tals musik vid starten och längs med banan.

Hämta ditt Race Pack på Tjejmilen Expo
Tjejmilens startbevis kommer att skickas ut via mejl. Ta med dig startbeviset till Tjejmilens Expo där du hämtar ditt Race Pack bestående av din nummerlapp och deltagarpåse. På startbeviset är ditt startnummer angivet. Om du tappat bort startbeviset så tar du med dig ID-kort till Expot. Läs mer om Tjejmilen Expo nedan.

Hitta till EXPO med nummerlappsutdelning i Westfield Mall of Scandinavia

Hitta hit Den ena entrén når du när du kommer från Solna Station, Tvärbanan och bussar. Den andra entrén ligger intill Friends arena. Båda entréerna ligger på plan 1 – gå ner en trappa till plan 0 där hittar du Tjejmilens Expo intill Cerveras butik – mellan fontänen och Åhléns.

Årets Tjejmilen Expo äger rum i Westfield Mall of Scandinavia i Solna, med följande öppettider:

• Måndag 30 augusti kl. 12.00-21.00
• Tisdag 31 augusti kl. 10.00-21.00
• Onsdag 1 september kl. 10.00-21.00
• Torsdag 2 september kl. 10.00-21.00
• Fredag 3 september kl. 10.00-21.00

På grund av expots placering så måste du hämta din nummerlapp senast kl 21 på fredagen. Expot är inte öppet på tävlingsdagen – detta för att vi ska kunna garantera att alla får sin nummerlapp och hinner till starten på Gärdet. Har du inte möjlighet att ta dig till Expot kan du lämna ditt startbevis till annan person som kan hämta upp din nummerlapp.

Du får säkerhetsnålar tillsammans med din nummerlapp, som under loppet ska bäras fullt synlig på bröstet.

Hitta hit

Med följande tvärbana och pendeltåg kommer du till Westfield Mall of Scandinavia:
• Tvärbana- Solna station: 22A. Går mellan Alvik och Solna station.
• Pendeltåg- Solna station: J36, J38.
För mer information besök sl.se.

Efteranmälan
Har du eller någon du känner glömt att anmäla er? Köp din startplats på vårt Expo i Westfield Mall of Scandinavia. Gå till informationsdisken så hjälper de dig. Pris: 495 kronor i Fun Run och 545 kr i Tidtagningsklassen. Det går inte att efteranmäla sig på evenemangsområdet på Gärdet.

Byte av startgrupp
I ditt digitala startbevis som du får via mejl framgår vilken startgrupp du är placerad i. Vill du byta startgrupp är det möjligt att göra det i mån av plats, men endast vid informationsdisken på nummerlappsutdelningen. Att byta till en senare startgrupp än den du är anmäld till går alltid bra. Vill du flytta fram dig till en tidigare startgrupp ska du kunna visa en merit som styrker att du är kvalificerad för att flytta fram. Du börjar med att hämta ut din nummerlapp, gå sedan till informationen för att göra bytet.

Upplev vårt EXPO i Westfield Mall of Scandinavia
Kom och upplev den härliga stämningen på Expot. I årets Expo hittar du, förutom Race Pack- och goodiebagutdelning, även en specialbyggd Craftbutik med försäljning av snygga kläder och övrig löparutrustning.
Övriga sponsorer och samarbetspartners finns såklart också på plats på Expot med löpartips, produkter, roliga tävlingar, provsmakningar och grymma erbjudanden.
Vi ser fram emot att se dig på Expot och peppa dig inför loppet!

Utställare på Expot:

Craft, Mitt Val-Meda-Mylan, Flowlife, Fysioline – Ice Power, Axelsons, Clean drink, Plan, Springtime, Runners World, Anita, Smiling, Enervit, Bärta, Vagidonna och Matric- Granorolo.

VIKTIG INFORMATION

Smittsäkerhet
Det är av stor vikt att du som löpare bidrar till ett smittsäkert evenemang genom att:
• Hålla avstånd
• Tvätta och sprita händerna
• Stanna hemma vid symtom på covid 19
• Endast röra de muggar du ska dricka ur vid vätskestationerna
• Lyssna och följa funktionärers och speakerns uppmaningar
• Inte anlända till Gärdet förrän 30 min innan din starttid
• Lämna målområdet direkt efter målgången för att göra plats för nya löpare

EVENEMANGSOMRÅDE

På grund av det rådande läget med pandemin försöker vi göra allt så smittsäkert som möjligt och vi följer självklart alla rekommendationer och riktlinjer. Därför kommer hela start- och målområdet att vara inhägnat och endast personer som har rätt nummerlapp får komma in i startområdet.

Det är viktigt att du direkt efter målgången lämnar målområdet för att göra plats för inkommande löpare. Området vaktas av funktionärer som ser till att inga obehöriga kommer in och att alla tar hänsyn till varandra för en så smittsäker miljö som möjligt. Av den orsaken blir det extra viktigt för dig att hålla starttiderna, på så sätt kan vi fortfarande behålla den härliga upplevelsen för dig som löpare.

Hitta hit

Smidigaste sättet att ta sig till evenemangsområdet är att ta tunnelbanans röda linje mot Ropsten och gå av vid Karlaplan, för att sedan promenera till Gärdet. För mer information besök sl.se.START

Uppvärmning

Nordic Wellness leder en 80-tals inspirerad uppvärmning för alla löpare i alla startgrupper. Uppvärmningen drar igång 10 minuter innan varje start.

Tidtagning


Alla deltagare i Tidtagningsklassen får sin starttid registrerad när de passerar startlinjen. På detta sätt får alla sin verkliga löptid registrerad, dvs. tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen.

Vi använder Racetimer vid tidtagningen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högt upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik! För att tidtagningen ska fungera ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen – där chipet sitter – när du passerar start- och mållinje.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Första start i Tjejmilen kl 12.00 – insläpp 30 min innan!

Tjejmilen startar på Lindarängsvägen. Tjejmilen har 9 starttider.  Din nummerlapp är markerad med ditt startnummer. Du hittar din starttid i tabellen nedan. 30 min innan din starttid öppnas startområdet. I startområdet kommer det att finnas vatten ifall du behöver dricka precis innan start och du ha även möjlighet att lämna in överdragskläder vid behov. För att undvika folksamlingar vid insläppet till startområdet så ber vi dig att inte anlända till Gärdet förrän insläppet öppnar till startområdet för just din starttid.

Sök i startlistan

Hela startlistan för Tjejmilen finns här. Där hittar du ditt startnummer. Klicka på startlista så kan du leta efter dig själv eller någon du känner.

BANSTRÄCKNING

Banan, som är relativt flack, mäter 10 000 meter. De enda jobbiga backarna kommer efter 6,5 km samt efter 9 km och följs i båda fallen av sköna utförslöpor. Det finns funktionärer vid varje vägkorsning och längs banan finns skyltar som markerar varje kilometer. Underlaget är till 90 procent asfalt. Resten av banan går på grusvägar.

Vätskekontroller och energistationer
Det finns fyra vätskekontroller längs banan. Vid kontroll 1 och 3 serveras vatten, vid kontroll 2 och 4 serveras sportdrycken Enervit och vatten. På de första borden, serveras sportdrycken. På de följande borden, serveras vatten.  Strax innan vätskekontroll 2 vid ca 5 km bjuds det på Smiling fruktbars och strax innan vätskekontroll 3 vid 6,8 km bjuds det på Dextro Energy tabletter. 

Efter varje vätskekontroll finns sopkärl uppsatta. Var vänlig och kasta muggarna i dessa kärl så underlättas funktionärernas arbete.

Pepp längs banan

Det händer mycket längs den 10 km långa banan på Gärdet och Djurgården. Flera hejaklackar, liveband och DJ’s kommer att heja fram dig och motivera dig hela vägen in i mål.

Visa hänsyn


Om du blir trött under loppet och vill ta det lite lugnare, håll till höger, så att de som är snabbare lätt kan passera till vänster. Om du har sällskap av flera andra så se till att ni inte springer, joggar eller går fler än två i bredd. Då finns det möjlighet för andra att passera.

Här är några tävlingsregler som alla deltagare måste följa under Tjejmilen:


• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• Barnvagnar, gångstavar och andra hjälpmedel är endast tillåtet i sista startgrupp som startar kl. 16.00.

SERVICE

Toaletter & omklädning


Toaletter finns utspridda på Gärdet. Det finns dessutom toaletter vid varje vätskekontroll.

 Det finns begränsad tillgång till omklädningsmöjligheter på Gärdet så vi rekommenderar starkt att du byter om hemma eller på hotellet.

Omklädningsmöjligheter på evenemangsområdet består av Gärdesskolan, Valhallavägen 175-181 och Kampementsbadet på Gärdet. Tack för att du hjälper till att hålla rent och snyggt vid ombytesplatserna

Klädinlämning
Om du har möjlighet så rekommenderar vi att du inte tar med dig varken värdesaker eller kläder utöver det du springer i, till evenemanget. Det beror på att vi har ett begränsat område för inlämning av överdragskläder i startområdet. Om du ändå behöver lämna in något så finns ett mindre område vid varje fålla (A-J), du väljer själv vilken. Där delar vi ut en tvådelad dekal. På den stora dekalen fyller du i ditt startnummer och fäster på ditt bagage. Den lilla dekalen fäster du på baksidan av din nummerlapp. Efter genomfört lopp går du till fållan som matchar din bokstaven som finns angiven på dekalen du satte på baksidan av nummerlappen, visa upp numret så återfår du dina tillhörigheter. Undvik i möjligaste mån att ta med värdesaker till tävlingen då vi inte har någon särskild inlämning för dessa.

Målservice


Direkt efter målgång får du Tjejmilens fina medalj. Dessutom bjuder GB på klassikern Piggelin, Smiling på fruktbars , Chiquita på banan och Värska på lätt kolsyrat vatten. Direkt efter du har fått målserviceprodukterna så kommer du genast att behöva lämna målområdet och lämna plats för nya löpare som kommer i mål – detta på grund av den rådande pandemin

Medicinsk service

Läkare och sjuksköterskor finns vid start och mål samt vid vätskekontrollerna. Ställ inte upp i Tjejmilen om du inte är helt frisk. Är du osäker, så kontakta gärna vårt medicinska team som finns vid målet på Gärdet före start. Stanna hemma vid förkylningssymtom.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du skall slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

VIRTUELLT LOPP

Du som är anmäld till Tjejmilen och inte har möjlighet att resa till Stockholm den 4 september kommer att kunna springa Tjejmilen där du befinner dig och registrera ditt resultat via vår app, när du vill under den 4-5 september. Appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning i slutet av vecka 34 och då skickar vi ut all info du behöver för att logga in och genomföra ditt virtuella lopp. Efter genomfört virtuellt lopp får du din medalj hemskickad.

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjejmilen så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tis-tors kl. 9.00–12.00 och 13.00–15.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. 

Lycka till på Tjejmilen!


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google