DELTAGARINFORMATION TJEJMILEN 2022

INFÖR TJEJMILEN

Den 38:e upplagan av Tjejmilen avgörs lördagen den 3 september på Gärdet och Djurgården i Stockholm. Tjejmilen fyller 40 år 2024, det firar vi med pompa och ståt, och vi började redan 2021 genom att hylla 80-talet – det årtionde då Tjejmilen grundades. Fram till 2024 kommer vi att hylla alla fantastiska tjejer som sprungit Tjejmilen genom att skapa unika lopp med guldkant. 
I år firar vi genom att lägga fokus på 90-talet bland annat genom uppvärmningen och med härlig 90-tals musik på Expot, vid starten och längs med banan.

EXPO OCH NUMMERLAPPSUTDELNING

Expo med nummerlappsutdelning i FuturPensionHallen,Östermalms Idrottsplats, Södra Fiskartorpsvägen 34, med följande öppettider: 

• Torsdag 1 september kl. 15.00-20.00
• Fredag 2 september kl. 10.00-20.00 
• Lördag 3 september kl. 09.00-13.00  

Hitta hit

Smidigaste sättet att ta sig till Tjejmilen Expo är att ta tunnelbanans röda linje 14 mot Mörby Centrum till Stadion och sedan promenera ca 400 meter. Även buss 72 går till Stadion, samt buss 6, 54 och 75 direkt till Östermalms Idrottsplats. För mer information besök sl.se. 

Hämta ditt Race Pack på Tjejmilen Expo

I mitten av augusti börjar vi skicka ut Tjejmilens startbevis via mejl. Ta med dig startbeviset till Tjejmilens Expo där du hämtar ditt Race Pack som består av din nummerlapp och deltagarpåse. På startbeviset är ditt startnummer angivet. Om du tappat bort startbeviset så tar du med dig ID-kort till Expot. Läs mer om Tjejmilen Expo nedan. 

Obs! Inga Race Packs delas ut vid starten på Gärdet. Vi är tacksamma om du som bor i Stockholm kommer under torsdagen då det kan bli väldigt mycket folk under fredag och lördag. Du som hämtar nummerlappen på lördag, var ute i god tid.  Har du inte möjlighet att ta dig till Expot kan du lämna ditt startbevis till annan person som kan hämta upp din nummerlapp.  

Under loppet ska nummerlappen bäras fullt synlig på bröstet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar. Har du glömt så får du säkerhetsnålar på Expot tillsammans med din nummerlapp. 

Kom och upplev den härliga stämningen på Expot i FuturPensionHallen  

Alla är välkomna och vi räknar med cirka 20 000 besökare. Ta med kollegor, vänner och familj och spendera några inspirerande timmar på Expot. Köp snygga kläder i Pop-upbutiken som Craft bygger upp. Besök våra sponsorers och samarbetspartners montrar och ta del av de senaste nyheterna, löpartips, erbjudanden, tävlingar, provsmakningar och inspiration. Kom även och snacka löpning och fler spännande lopp med oss på Marathongruppen. Utanför Expot finns utställare och foodtrucks med erbjudanden och matförsäljning. Här finns även en stor bankarta med Mitt Val där ni kan ta selfies med gänget.

Mat på Expot

I vår foodtruck utanför Expot kan ni köpa mat och dryck för att kunna stanna länge på Expot.  

Utställare på Expot

Craft, Meda AB – Mitt Val, Enervit, Marathongruppen, Flowlife, Gococo, SupplySport, Fysioline – Ice Power, Plan International Sverige, Clean Drink, Visit Estonia, Shokz, Tweeks, SkiStar, Josefin Swärm, Springtime, Runner’s World, Ramirent, Anita, 421, Chelsies Granola, True Gum, Helsebemanning, Matric- Granorolo, Team Nordic Trail, HK:s Lila foodtruck. 

Efteranmälan 


Har du eller någon du känner glömt att anmäla er? Du kan anmäla dig via hemsidan fram till en timme innan start.

Byte av startgrupp 


När du får ditt digitala startbevis via mejl, framgår det vilken startgrupp du är placerad i. Vill du byta startgrupp är det möjligt, men endast vid informationsdisken på nummerlappsutdelningen. Att byta till en senare startgrupp än den du är anmäld till går alltid bra. Vill du flytta fram dig till en tidigare startgrupp ska du kunna visa en merit som styrker att du är kvalificerad för att flytta fram. Du börjar med att hämta ut din nummerlapp, gå sedan till informationen för att göra bytet. Startgrupperna 5–7 är fulltecknade. 


Hur mår du? 


Självklart vill vi se dig på plats lördagen den 3 september, men inte till vilket pris som helst. Ställ inte upp om du inte är helt frisk och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det är en hälsorisk att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.  Är du osäker så kontakta gärna vårt medicinska team som finns vid målet på Gärdet före start.  

EVENEMANGSOMRÅDE 

Hitta hit 


Smidigaste sättet att ta sig till evenemangsområdet är att ta tunnelbanans röda linje mot Ropsten och gå av vid Karlaplan (uppgången Vallhallavägen/Värtavägen) eller Gärdet (Furusundsgatan/Frihamnen) för att sedan promenera till Gärdet. För mer information besök sl.se. 

Från Expo till start 

Hämtar du ut ditt Race Pack på lördagen, promenerar du till starten på cirka en halvtimme. Du följer enkelt Valhallavägen fram till Gärdet. 
 

Bussparkering 

Det finns ett antal parkeringsplatser för bussar i anslutning till start- och målområdet. Beställ bussparkeringstillstånd här.  

Samlingsplats

För att löpare och anhöriga enkelt ska kunna hitta varandra efter loppet finns en mötesplats vid målet. Här finns skyltar med bokstäverna A – O. Bestäm vilken skylt ni träffas vid efter loppet! 

START 

Uppvärmning 


Nordic Wellness leder en 90-tals inspirerad uppvärmning för alla löpare. Första uppvärmningen för startgrupperna 1–6 börjar kl. 12.49. Uppvärmning för startgrupperna 7–12 börjar kl. 13.49.

Tidtagning 


Alla deltagare i Tidtagningsklassen får sin starttid registrerad när de passerar startlinjen. På detta sätt får alla sin verkliga löptid registrerad, dvs. tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. 

Vi använder Racetimer vid tidtagningen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högt upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik! För att tidtagningen ska fungera ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen – där chipet sitter – när du passerar start- och mållinje.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Första start kl. 13.00 – starta i rätt grupp!

Tjejmilens start och även startfållorna är på Lindarängsvägen. Tjejmilen har 12 startgrupper som startar i två omgångar.  Din nummerlapp är markerad med din startgrupp och starttid.

Första omgången 

Startgrupp 1–6 startar kl. 13.00 – 13.25 med fem minuters mellanrum. Startfållorna för dessa öppnas kl. 12.35.  
Ställ dig i startfållan före kl. 13.00, innan första startgrupp springer iväg. Du hittar din startgrupp genom att gå till startgruppsskylten som markerar insläppet till respektive startfålla. 

• Startgrupp 1, start kl. 13.00, för seedade tävlingslöpare med startnummer 1–100 och löpare i tidtagningsklassen med startnummer 101–1 000 
• Startgrupp 2, start kl. 13.05, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 1 001–2 000
• Startgrupp 3, start kl. 13.10, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 2 001–4 000 
• Startgrupp 4, start kl. 13.15, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 4 001–6 000 
• Startgrupp 5, start kl. 13.20, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 6 001–7 000 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 7 001–8 000 
• Startgrupp 6, start kl. 13.25, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 8 001–9 200 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 9 201–10 000. 

Andra omgången 

Startgrupp 7–12 startar kl. 14.00 – 14.20 med fem minuters mellanrum. Startfållor för dessa öppnas kl. 13.35. 
Ställ dig i startfållan före kl. 14.00, innan sjunde startgrupp springer iväg. Du hittar din startgrupp genom att gå till startgruppsskylten som markerar insläppet till respektive startfålla.

• Startgrupp 7, start kl. 14.00, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 10 001–11 000 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 11 001–12 000 
• Startgrupp 8, start kl. 14.05, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 12 001–13 000 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 13 001–14 000 
• Startgrupp 9, start kl. 14.10, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 14 001–14 500 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 14 501–15 000 
• Startgrupp 10, start kl. 14.15, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 15 001–16 000 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 16 001–17 000 
• Startgrupp 11–12, start kl. 14.20, för löpare i tidtagningsklassen med startnummer 17 001 – 18 000 och löpare i Fun Run-klassen med startnummer 18 001–19 000. 

Sök i startlistan 

Hela startlistan för Tjejmilen finns här. Där hittar du ditt startnummer. Klicka på startlista så kan du leta efter dig själv eller någon du känner.

BANSTRÄCKNING

Banan är 10 000 meter lång 


Banan, som är relativt flack, mäter 10 000 meter. De enda jobbiga backarna kommer efter 6,5 km samt efter 9 km och följs i båda fallen av sköna utförslöpor. Det finns funktionärer vid varje vägkorsning och längs banan finns skyltar som markerar varje kilometer. Underlaget är till 90 procent asfalt. Resten av banan går på grusvägar. 

Vätskekontroller och energistationer 


Det finns fyra vätskekontroller längs banan. Vid kontroll 1 och 3 serveras vatten, vid kontroll 2 och 4 serveras sportdrycken Enervit och vatten. På de första borden, serveras sportdrycken. På de följande borden, serveras vatten. Strax innan vätskekontroll 2 vid ca 5 km bjuds det på Salty Salute från Tweek Sweets och strax innan vätskekontroll 3 vid 6,8 km bjuds det på Dextro Energy tabletter. Efter varje vätskekontroll finns sopkärl uppsatta. Var vänlig och kasta muggarna i dessa kärl så underlättas funktionärernas arbete. 

 

Pepp längs banan 


Det händer mycket längs den 10 km långa banan på Gärdet och Djurgården. Flera hejaklackar, liveband och DJ’s som kommer att motivera dig hela vägen in i mål.

Visa hänsyn 


Om du blir trött under loppet och vill ta det lite lugnare, håll till höger, så att de som är snabbare lätt kan passera till vänster. Om du har sällskap av flera andra så se till att ni inte springer, joggar eller går mer än två i bredd. Då finns det möjlighet för andra att passera. Här är några tävlingsregler som alla deltagare måste följa under Tjejmilen:

• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• Barnvagnar, gångstavar och andra hjälpmedel är endast tillåtet i sista startgrupp (11-12).

SERVICE

Toaletter & omklädning

Toaletter finns utspridda på Gärdet. Det finns dessutom toaletter vid varje vätskekontroll. Det finns begränsad tillgång till omklädningsmöjligheter på Gärdet så vi rekommenderar starkt att du byter om hemma eller på hotellet. Omklädningsmöjligheter på evenemangsområdet består av Gärdeshallen,Valhallav. 175–181, Kampementsbadet på Gärdet och i tält på Gärdet i anslutning till starten där vi erbjuder tempererade duschar öppna kl. 09.30–17.30. Tack för att du hjälper till att hålla rent och snyggt vid ombytesplatserna.

Klädinlämning

Det finns ett område för inlämning av överdragskläder innan start. Vid varje fålla, du väljer själv vilken, delar vi ut en dekal. På den stora dekalen fyller du i ditt startnummer i rutan och fäster på ditt bagage. Den lilla dekalen som sitter bredvid fäster du på baksidan av din nummerlapp. Efter genomfört lopp går du till fållan som matchar din bokstav som du har på baksidan av nummerlappen, visar upp numret så återfår du dina tillhörigheter. Undvik i möjligaste mån att ta med värdesaker till tävlingen då vi inte har någon specifik inlämning för dessa. 

 

Målservice 


Direkt efter målgång får du Tjejmilens fina medalj. Dessutom bjuder Saturnus på Aqua dór mineralvatten, Chiquita på bananer och Tweek Sweets på  Smoothie Chews samt kaffe.Medicinsk service

Läkare och sjuksköterskor finns vid start och mål samt vid vätskekontrollerna. Ställ inte upp i Tjejmilen om du inte är helt frisk. Är du osäker, kontakta gärna vårt medicinska team som finns vid målet på Gärdet före start. Stanna hemma vid förkylningssymtom.

After Run

Kajsas Café och flera foodtrucks finns på plats i vårt After Run område där det kommer att finnas möjlighet att köpa mat och dryck och njuta av skön musik från vår DJ.

Meny från våra foodtrucks (med reservation för ändringar):

Kajsas Café 
• Erbjuder fika, kaffe och dryck till försäljning och är man sugen på något matigare så finns det nygrillad korv och hamburgare.

Hk´s Lilafoodtruck 
• Högrevsburgare 200gr med Bröd, Ost, Krispsallad, Rödlök, Dressing & Jalapeños
• Halloumiburgare med Bröd, Krispsallad, Rödlök, Myntadressing & Soltorkade tomater
• Vegoburgare (plantbeef) med Bröd, Krispsallad, Rödlök, Dressing & Jalapeños. GÅR & FÅ VEGANSK
• Cheddarfries – Pommes med Smältost, Chilipoltemajo, Rödlök & Jalapeños
• Självklart har vi glutenfritt bröd

Gute Glass 
• 8 smaker ekologisk tillsatsfri glass hantverksmässigt tillverkad på Gotland
• Glassen serveras i strut eller bägare

Indian Street Food 
• All Over India Tacos (125 SEK) – 2 tacos per portion (samma av båda)
• Val av tacos:
– Kyckling Seekh Kebabs
– Fried samosas
– Soya Kebabs (Veg /Vegan)
• De-constructed veggie samosas och chutneys (100 SEK)

Belgian Waffles Company
Matiga våfflor:
• Våffla med chevre ( getost), rucola & pinjenötter – honung.
• Våffla med skagenröra , lax , spenat , ägg.

Efterrättsvåffor:
• Våffla med nutella.
• Våffla med grädde.
• Våffla med jordgubb , banan , grädde ,nutella.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärlen eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du skall slänga något. Det underlättar både för både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

PRISPENGAR

Prispengar på 5000 kr, 3000 kr samt 1500 kr delas ut till de första, andra och tredje snabbaste löparna. För att vara med och tävla om priserna måste du starta i första startgruppen, klockan 13.00. Prisutdelningen till 1-6 placering sker från scenen vid After Run området ca. kl. 14.15.

KONTAKT

Har du några frågor inför Tjejmilen så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40, tisdag-torsdag kl. 9.00–15.00 (lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00) eller[email protected].  Fredagen den 2/9 är kundtjänsts telefon bemannad hela dagen mellan kl 9.00 och 17.00. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. Lycka till på Tjejmilen!


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google