SPRING ÅRETS HÄRLIGASTE FJÄLLOPP
LÖRDAG 17 JUNI 2023

ANMÄLAN

Här får du en perfekt utmaning i storslagen och inspirerande fjällmiljö. Tjejmilen Sälen by EQPE är inte bara ett lopp, utan en hel njutarhelg med rörelseglädje, avkoppling och gemenskap i fokus. Samla tjejgänget, döttrarna, mamma eller några andra tjejer du gillar och skapa en outdoor-upplevelse att minnas! Behöver du boende? Det bokar du enkelt via SkiStar.


 

Välj mellan 5 och 10 kilometer

Preliminära starttider:
5 km, kl 10.30
10 km, kl 11.30

Tjejmilen Sälen by EQPE, har två distanser. Du kan välja mellan 5 och 10 kilometer. Du springer i klassisk fjällmiljö, men i relativt lättillgänglig terräng. Loppet passar både dig som vill ta det lugnt och njuta av vår karga vackra fjällvärld – och dig som föredrar fart och äventyr.

Åldersgräns 10 km: 15 år (13 år i vuxens sällskap).
Åldersgräns 5 km: 13 år (11 år i vuxens sällskap).

 


Det här INGÅR I PRISET

När du anmäler dig till Tjejmilen Sälen by EQPE får du inte bara ett lopp. Du får T-shirt, nummerlapp med tidtagningschip, lifttur till och från startområdet, medalj, målservice och energi/vätskestationer. Väl i mål får du en målpåse innehållande banan, Barebelles bar, russin, Vitamin Well och vattenflaska (ej kolsyrat) från COOP.

 

 

Årets snygga tisha

När du anmäler dig till Tjejmilen Sälen by EQPE ingår vår snygga t-shirt i ljust rosa med vinrött tryck. Tröjan är självklart från EQPE. Den är i funktionsmaterial. Du väljer storlek när du gör din anmälan till loppet.

DET HÄR ÄR BANAN

Start och mål är på toppen av Lindvallen. Du tar sittliften Gustav Express både till och från evenemangsområdet, vi vill ju inte att du är trött i benen redan innan start. Tjejmilen Sälen by EQPE går på redan befintliga leder som till stor del är spångade på Mellanfjället och Hemfjället förbi Hemfjällsstugan. Längs med banan kommer det att finnas vätskestationer, funktionärer och sjukvård utplacerade med jämna mellanrum. 

Under bankartan nedan, hittar du beskrivande texter om vår härliga bana.

TA MED DIG EGEN VÄTSKA

Detta gäller främst för dig springer 10 km.
Att göra så liten påverkan på naturen som möjligt är viktigt för oss. Vintern i Sälen har dröjt sig kvar och den sena snösmältningen har/kommer göra marken extra känslig för transporter ut på fjället. På grund av av detta så har vi tagit beslutet att bort den första vätskekontrollen som var planerad att finnas efter cirka 3 km. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du tar med dig egen vätska (vätskebälte eller liten flaska att hålla i handen) som räcker till den första delen av banan.  

Vid Hemfjällsstugan (6 km) kommer det att finnas rikligt med vätska plus Dextrotabletter. Vid Stensjön (ca 8,5 km) bjuds det på vatten och smågodis.  

Vid start finns kran med vatten där du kan fylla på din flaska. När du kommer i mål bjuds du både på en Vitamin Well och på en flaska vatten från Coop (ej kolsyrat).  

Vätskekontrollerna är markerade på kartan nedan.

BANORNA

Kartan visar banorna för både 5 och 10 km

MER OM 10 KM-BANAN

 

Starten går vid toppen av Gustav Express och de första två kilometrarna bjuder på behagligt nedförslut på grusad stig som övergår i lite stenigare underlag. På den här sträckan finns plats att springa om och hitta sin egen rytm. 

Från 2 km börjar det gå försiktigt uppåt genom Storfjällsgraven, mestadels på spång. Vid ca 3,5 km blir det bitvis lite brantare och stenigare på fjällstigen men strax innan du ska vända upp på Mellanfjället finns en fin platå där du kan pusta ut och dricka egen medhavd vätska. 

Nu är det på med pannbenet. Framför dig har du en relativt brant och stenig stig upp på Mellanfjället innan du når 5 km-markeringen och banans högsta topp 910 möh. Här är du värd en njutminut, ta en stund och ta in utsikten, den är fantastisk! 

Nu går det brant nerför mot vätskestationen och här gäller det att hålla koll på fötterna på den knixiga stigen. Ta det gärna lugnt här och fortsätt att ta in vyerna! 

Vid 6 km har du kommit till Hemfjällsstugan, den lilla oasen mellan Mellanfjället och Hemfjället. Här väntar ett välbehövligt vattenhål och energipåfyllning för den som behöver. 

Nu väntar ca 1,5 km energikrävande spånglöpning uppåt på Hemfjället. Håll ut – det som väntar däruppe är återigen en riklig belöning! Sen följer en fin slinga ner mot den vackra Stensjön där ytterligare en energi- och vätskestation finns. Nu går det fortsatt lätt nedför och snart ser du 9 km-markeringen och hela målområdet på avstånd. Det sluttar tacksamt nedåt den sista kilometern och det är här du som har lite krafter kvar, kan lägga in spurten! 

MER OM 5 KM-BANAN

Se bankarta ovan

Starten går vid Gustav Express och vänder direkt lite brant upp mot leden ut mot Stensjön. Efter en knapp kilometer vänder banan ned under den sista liften i Lindvallen och ut på en fin fjällstig med lätt stigning upp mot kammen av Hemfjället. Här breder hela fjällandskapet ut sig framför dina ögon och det är läge för foto och en njutminut! 

Uppe på krönet har du kommit drygt halvvägs. Nu går banan rakt mot mål och när du passerar den vackra Stensjön på höger sida väntar en uppfriskande vätske- och energistation med pepp. Banan fortsätter nu mer nedför och sista biten kan du ta ut stegen och njuta av vyerna innan du välkomnas i mål och får din medalj. Bra gjort! 


ANMÄLAN TJEJMILEN SÄLEN BY EQPE

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. I vår prisstege nedan ser du de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2023.

I din startavgift ingår: T-shirt, nummerlapp med tidtagningschip, lifttur till och från startområdet,  medalj, målservice och energi/vätskestationer.

Betala direkt via din internetbank, Visa, MasterCard eller på faktura hos Klarna (Via Klarna kan du göra en direktbetalning via ditt konto eller senast inom 14 dagar).

 • 18/6 - 27/6
 • 525:-

 • 1/9 - 29/1
 • 595:-

 • 30/1 - 2/4
 • 645:-

 • 3/4 - 14/6
 • 725:-

 • ANMÄLAN
 • 15/6 - 17/6
 • 825:-

 • Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Tjejmilen Sälens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

BOKA DIN NJUTARHELG MED BOENDE OCH AKTIVITTER

UPPLADDNINGSBUFFÉ

Experium fredag 16/6 kl 18:00-21:00
Ladda upp inför loppet med vår uppladdningsbuffé. Här serveras olika former av pasta och andra viktiga kolhydrater så att du får bästa möjliga förutsättningar inför loppet.

BOKA uppladdning

SPAKVÄLL FREDAG 16/6

Spakväll. Ladda kvällen innan loppet på Experium Spa. Kvällen bjuder på Skön musik och energigivande Saunaexperience. Spastunden avslutas med återfuktande ansiktsmask från Comfort zone. Lån av rock handduk och tofflor ingår. Saunabaren har öppet och där kan du köpa bla sallader, wraps, smoothies samt drycker och snacks.

BOKA SPAKVÄLL

Tjejmilen Sälen AFTER RUN BY GRANAROLO

Lodgebaren lördag 17 juni kl 12:30-16:00
Efter loppet är du välkommen till Lodgebaren på SkiStar Lodge Lindvallen där vi erbjuder en matig Sommar Bowl. Granarolo erbjuder alla lite spännande dryck & tilltugg från sin Food Truck. Eftermiddagens bästa häng med DJ och tid för skön återhämtning. Här håller vi också prisutdelningen för både 5 och 10 km – så kom och applådera vinnarna. Alla är välkomna – men vill du äta vår Sommar Bowl så behöver du förbeställa den via knappen

BOKA SOMMAR BOWL

TJEJMILEN SÄLEN THE PARTY BY GRANAROLO

Experium lördag 17/6 kl 19:30
Ta med dina vänner och fira era prestationer tillsammans på Experium på lördag kväll. Här serveras du fördrink och en medelhavsinspirerad sommarbuffé.
Underhållning med live artister som gör att du vill dansa hela kvällen och natten. Alla är givetvis välkomna, oavsett om du har deltagit i något av loppen eller inte. Det viktigaste är att du vill ha en riktig kul partykväll. Det finns endast begränsat antal stolar, säkerställ din plats här.

BOKA THE PARTY

Ät lunch eller middag hos Gustav Grill & Bar

Hos oss kan du ladda inför loppet, koppla av efteråt och fira med nära och kära. Vi har öppet; fredag 16 juni kl 17-01 och lördag 17 juni kl 11-01

Boka bord

BOENDE

 

Tjejmilen Sälen by EQPE arrangeras tillsammans med SkiStar. På deras destinationer kan du både bo och äta bra. Vi rekommenderar varmt SkiStar Lodge  Lindvallen som ligger i mitt i hjärtat av alla sommaraktiviteter i Lindvallen. Lodgen har enkel access till Upplevelsearenan Experium genom en gång inomhus.

Obs! Lodgen är fullbokad men det finns fint boende i stugor att boka via knappen nedan.

ANNAT BOENDE I LINDVALLEN

DUSCH OCH BASTU

Experium lördag 17/6 kl 12:00-19:00
Vad är skönare än en avkopplande stund i bastun följt av en uppfräschande dusch efter löpning på fjället? Du som har deltagit i något av loppen är välkommen till Experium där du får tillgång till dusch & bastu för endast SEK 50/person. (OBS gäller ej för inträde till SPA). Går även att köpa på plats.

TILL BOKNINGEN

ÅRETS HETA ARTISTER

 

 

 

SVERIGES DISCOKUNG

Andreas Lundstedt fortsätter nu att bära discokulan, med den äran, som en krona. Han är en av Sveriges främsta entertainers och vi vågar lova att en tillställning med Andreas på scenen får alla att stå upp på dansgolvet –även om det inte var tänkt så.

PARTY TILL MAX

Le Crash levererar klassiker i disco-, rock- och popklassiker i en glittrig, sprakande och modernt snygg paketering. Le Crash tar kvällen till klimax!

DANSA JÄRNET! STHLM JukeBox är ett grymt partyband. Med sitt unika sound och grymma scenshow bjuder de sin publik på hitsen alla vill höra och moves utöver det vanliga. STHLM JukeBox älskar att dansa och skapar en enorm energi som kommer att göra det omöjligt för dig att sitta stilla.

Boka din bussresa  med Sälen buss

Åk till Tjejmilen Sälen by EQPE enkelt och smidigt med Sälen buss. Bussen kör till Sälen fredag den 16 juni och hemresa söndag den 18 juni

BOKA DIN BUSSRESA HÄR

 

PRESENTKORT

Att ge bort något som har med löpning att göra är att ge något av det finaste som finns. Här kan du köpa ett presentkort som kan användas som startavgift i ett lopp, betalning för ett träningsprogram och köp av träningströja. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda presentkortet med.

KÖP PRESENTKORT

Använd ditt presentkort
Grattis! Att få en startplats i ett lopp är så mycket mer än det låter. Det är mål, visioner, drömmar, träning, hälsa och kanske lite träningsvärk. Här kan du läsa vad som gäller för ditt presentkort. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att höra av dig till oss.
Så här fungerar presentkortet
Presentkortet gäller för anmälan till alla Marathongruppens lopp. Läs om vilka lopp du kan välja mellan här…

Gör så här: Gå till respektive lopps hemsida och gör din anmälan. Köp eventuella tilläggsprodukter. På presentkortet finns en värdekod som du vid slutförandet av anmälan/köpet skriver in i rutan för värdekod.
• Kortet är giltigt ett år (365 dagar) från inköpsdagen.
• Gäller även för köp av tilläggsprodukter som t-shirts, försäkringar och träningsprogram som görs vid anmälan.
• Räcker inte beloppet på presentkortet till hela köpet, kan presentkortet utnyttjas som en delbetalning. Du kompletterar betalningen med en annan betalmetod som bankkort eller direktbetalning till bank.
• Utnyttjas inte hela beloppet vid första köptillfället sparas resterande belopp och kan utnyttjas vid ett senare köptillfälle.
• Ej utnyttjat presentkort återlöses inte mot kontanter.

Tjejmilen Sälen by EQPE arrangeras av Marathongruppen (556265-9549) i samarbete med Skistar. Eventuellt överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

HAR DU FUNDERINGAR?

Här hittar du många frågor och svar, kanske matchar det just din undran. 

PLING PLONG!
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google