Till Anmälan

VÄLKOMMEN TILL ÅRETS HÄRLIGASTE FJÄLLOPP
LÖRDAG 15 JUNI 2024


Här får du en perfekt utmaning i storslagen och inspirerande fjällmiljö. Tjejmilen Sälen by EQPE är inte bara ett lopp, utan en hel njutarhelg med rörelseglädje, avkoppling och gemenskap i fokus. Samla tjejgänget, döttrarna, mamma eller några andra tjejer du gillar och skapa en outdoor-upplevelse att minnas! Behöver du boende? Det bokar du enkelt via SkiStar.


TILL ANMÄLAN
Boka BOENDE HÄR

 

Välj mellan 5 och 10 kilometer

Preliminära starttider:
5 km, kl 9.30
10 km, kl 10.30

Tjejmilen Sälen by EQPE, har två distanser. Du kan välja mellan 5 och 10 kilometer. Du springer i klassisk fjällmiljö, men i relativt lättillgänglig terräng. Loppet passar både dig som vill ta det lugnt och njuta av vår karga vackra fjällvärld – och dig som föredrar fart och äventyr.

Åldersgräns 10 km: 15 år (13 år i vuxens sällskap).
Åldersgräns 5 km: 13 år (11 år i vuxens sällskap).

 

DU MÅSTE VÄLJA STARTGRUPP

Läs mer om banorna längre ner

ATT VÄLJA STARTGRUPP FÖR 10 KM. Prel starttid 10.30

Grupp 1 är reserverad för de snabbaste löparna som har klarat någon av kvaltiderna som är angivna nedan för startgrupp 1 under åren 2022 eller 2023. Du anger när och var du klarat kvaltiden (namn på loppet, löptid och datum) när du anmäler dig. 

Du som vill springa i grupp 2–7 väljer själv vilken grupp du vill anmäla dig till. Det finns två grupper vardera per beräknad löptid och ett visst antal platser i varje grupp. Det är viktigt att du väljer den grupp och beräknad löptid som passar just dig bäst, både för din och de andra deltagarnas skull. Det är bitvis trångt på banan och besvärligt att springa om för de som håller ett högre tempo.

Varje startgrupp samlas i startfållan före utsatt starttid för en kort uppvärmning (exakt tid för respektive startgrupp meddelas senare). Vi släpper sedan iväg ett gäng löpare i taget med en minuts mellanrum.

Här nedan är riktlinjer för vad som krävs i de olika grupperna. Vet du inte vilken tid du springer 10 km på? Ut och testspring på väg eller i kuperad terräng och se våra rekommendationer nedan!

OBS! Vi önskar att du som ser 2,5 timmar som en svår tid att klara på 10 km kuperad trail väljer att anmäla dig till 5 km. Då kommer du att kunna njuta mer av ditt lopp!

Startgrupp 1
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp under 70 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp under 55 min
När du anmäler dig till startgrupp 1 ska du också ange när och var du klarat kvaltiden.

Startgrupp 2
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 70-80 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp under 65 min

Startgrupp 3
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 70-80 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp under 65 min

Startgrupp 4
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 80-90 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp under 75 min 

Startgrupp 5
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 80-90 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp under 75 min

Startgrupp 6
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 90-150 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp mellan 75 – 135 min

Startgrupp 7
• Sprungit Tjejmilen Sälen eller något annat 10 km-fjällopp mellan 90-150 min
• Sprungit vanligt 10 km-lopp mellan 75 – 135 min

Obs! För att ha chans att vinna Tjejmilen Sälen 10 km måste du anmäla dig och starta i första startgruppen.

ATT VÄLJA STARTGRUPP FÖR 5 KM

Prel starttid 09.30.

Du som springer 5 km behöver inte anmäla dig in i en startgrupp men du behöver själv planera hur du ska ställa dig i starten. Alla samlas samtidigt i startfållan – men för att undvika trängsel på banan släpper vi iväg ett mindre antal löpare varje minut mellan kl. 9.30 -10.00, där de snabbaste löparna startar först. Du väljer själv var i startfållan du ska ställa dig efter följande rekommendationer. Vi genomför en gemensam uppvärmningen kl. 9.20. 

• Ställ dig längst fram – om du har sprungit något annat 5 km traillopp under 40 min.  
• Ställ dig i mitten – om du har sprungit något annat 5 km traillopp mellan 40–48 min. 
• Ställ dig långt bak – om du har sprungit något annat 5 km traillopp på 48 min och över.

Obs! För att ha chans att vinna Tjejmilen Sälen 5 km måste du ställa dig längst fram (första startgrupp).


Det här INGÅR I PRISET

När du anmäler dig till Tjejmilen Sälen by EQPE får du inte bara ett lopp. Du får T-shirt, nummerlapp med tidtagningschip, lifttur till och från startområdet, medalj, målservice och energi/vätskestationer. Väl i mål får du en målpåse med bra påfyllning av energi och vätska.

Obs! I anmälningsformuläret har du möjlighet att välja bort medalj och t-shirt.

 

 

Årets snygga tisha

När du anmäler dig till Tjejmilen Sälen by EQPE ingår vår snygga t-shirt i funktionsmaterial från EQPE. Du väljer storlek när du gör din anmälan till loppet. Du kan välja bort t-shirt i anmälningsformuläret. 

DET HÄR ÄR BANorna

Start och mål är på toppen av Lindvallen. Du tar sittliften Gustav Express både till och från evenemangsområdet, vi vill ju inte att du är trött i benen redan innan start. Tjejmilen Sälen by EQPE går på redan befintliga leder som till stor del är spångade på Mellanfjället och Hemfjället förbi Hemfjällsstugan. Längs med banan kommer det att finnas vätskestationer, funktionärer och sjukvård utplacerade med jämna mellanrum. 

Under bankartan nedan, hittar du beskrivande texter om våra härliga banor.

TA MED DIG EGEN VÄTSKA

Detta gäller främst för dig springer 10 km.
Att göra så liten påverkan på naturen som möjligt är viktigt för oss. Därför är det bra att du som löpare tar med dig den vätska du kan.  På 10 km banan finns vätskekontroller vid 3,7 km, 6 km och 8,5 km. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du tar med dig egen vätska (vätskebälte eller liten flaska att hålla i handen) som du kan fylla på längs banan.

 

BANORNA

Kartan visar banorna för både 5 och 10 km

MER OM 10 KM-BANAN

 

Starten går vid toppen av Gustav Express och de första två kilometrarna bjuder på behagligt nedförslut på grusad stig som övergår i lite stenigare underlag. På den här sträckan finns plats att springa om och hitta sin egen rytm. 

Från 2 km börjar det gå försiktigt uppåt genom Storfjällsgraven, mestadels på spång. Vid ca 3,5 km blir det bitvis lite brantare och stenigare på fjällstigen men strax innan du ska vända upp på Mellanfjället finns en fin platå med den första vätskestationen.

Nu är det på med pannbenet. Framför dig har du en relativt brant och stenig stig upp på Mellanfjället innan du når 5 km-markeringen och banans högsta topp 910 möh. Här är du värd en njutminut, ta en stund och ta in utsikten, den är fantastisk! 

Nu går det brant nerför mot vätskestationen och här gäller det att hålla koll på fötterna på den knixiga stigen. Ta det gärna lugnt här och fortsätt att ta in vyerna! 

Vid 6 km har du kommit till Hemfjällsstugan, den lilla oasen mellan Mellanfjället och Hemfjället. Här väntar ett välbehövligt vattenhål och energipåfyllning för den som behöver. 

Nu väntar ca 1,5 km energikrävande spånglöpning uppåt på Hemfjället. Håll ut – det som väntar däruppe är återigen en riklig belöning! Sen följer en fin slinga ner mot den vackra Stensjön där ytterligare en energi- och vätskestation finns. Nu går det fortsatt lätt nedför och snart ser du 9 km-markeringen och hela målområdet på avstånd. Det sluttar tacksamt nedåt den sista kilometern och det är här du som har lite krafter kvar, kan lägga in spurten! 

MER OM 5 KM-BANAN

Starten går vid toppen av Gustav Express och den första kilometern bjuder på behagligt nedförslut på grusad stig som övergår i lite stenigare underlag. På den här sträckan finns plats att springa om och hitta sin egen rytm.  

Från 1 km börjar det gå uppåt på kryssleden genom dalen mellan Hemfjället och Mellanfjället. Bitvis är det lite stenigare på fjällstigen och det är viktigt att hålla ögonen en bit framför dig på stigen. Du passerar några vackra fjällbäckar och kanske en och annan envis snöfläck som dröjt sig kvar innan du kommer upp på en kortare bit i lite våtmarksunderlag. Här kan det suga lite extra i benen! 

Halvvägs vid 2,5 km är det skarp vänster och banan slingrar sig här på mjuka fina fjällstigar bitvis lätt uppför mot den vackra Stensjön där du hittar vätske- och energistationen. Här är det bra läge för en njutminut! 

När du tagit in den magiska miljön vid Stensjön fortsätter banan nu lätt nedför och snart ser du 4 km-markeringen och hela målområdet på avstånd. Det sluttar tacksamt nedåt den sista kilometern och det är här du som har lite krafter kvar, kan lägga in spurten! 


OMRÅDESKARTOR

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN

 

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. I vår prisstege nedan ser du de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2024.

I din startavgift ingår: T-shirt, nummerlapp med tidtagningschip, lifttur till och från startområdet,  medalj, målservice och energi/vätskestationer.

Betala direkt via din internetbank, Visa, MasterCard eller på faktura hos Klarna (Via Klarna kan du göra en direktbetalning via ditt konto eller senast inom 14 dagar).

Du kan efteranmäla dig till evenemanget den 14/6 – 15/6  fram till 1 timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen den 15  juni går det endast att betala via Swish.

 • 31/8 - 24/9
 • 525:-

 • 25/9 - 21/1
 • 595:-

 • 22/1 - 7/4
 • 675:-

 • 8/4 - 9/6
 • 745:-

 • ANMÄLAN
 • 14/6 - 15/6
 • 845:-

 • Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Tjejmilen Sälens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

MISSA INTE AFTER RUN OCH THE PARTY

TJEJMILEN SÄLEN AFTER RUN: Lodgebaren lördag 15 juni kl 12:30-16:00
Efter loppet är du välkommen till Lodgebaren på SkiStar Lodge Lindvallen där vi erbjuder eftermiddagens bästa häng med DJ och tid för skön återhämtning. Du serveras en fräsch wrap med matig och mättande fyllning (just wrapen behöver förbokas).

TJEJMILEN SÄLEN THE PARTY: Experium lördag 15/6 kl 19:30
Ta med dina vänner och fira era prestationer tillsammans på Experium på lördag kväll. Här bjuds du på en medelhavsinspirerad sommarbuffé och underhållning med live artister som gör att du vill dansa hela kvällen och natten. Alla är givetvis välkomna, oavsett om du har deltagit i något av loppen eller inte. Det viktigaste är att du vill ha en riktig kul partykväll.

ANMÄLan till after run och the party

 

Tjejmilen Sälen by EQPE arrangeras tillsammans med SkiStar. På deras destinationer kan du både bo och äta bra. Vi rekommenderar varmt SkiStar Lodge  Lindvallen som ligger i mitt i hjärtat av alla sommaraktiviteter i Lindvallen. Lodgen har enkel access till Upplevelsearenan Experium genom en gång inomhus.

 

Boka BOENDE HÄR

PROGRAM Tjejmilen 2024 

 

Fredag 14 juni 

10:00 – 20.30                               Nummerlappsutdelning SkiStarshop Concept Store, Lindvallen 

18.00                                               Relax och avkoppling på Experium bad, spa och saunavärld (Förbokas) 

Lördag 15 juni 

07:00 – 10:00                               Frukostbuffé på Experium Lindvallen (Förbokas) 

07:30 – 10:00                               Nummerlappsutdelning SkiStarshop Concept Store, Lindvallen 

08:00                                               Gustavs express öppnar och tar dig till starten på fjället till tonerna av vår trubadur

09:20                                               Uppvärming 5 km  

09:30                                               Första start Tjejmilen Sälen by EQPE 5 km 

10:20                                               Uppvärmning 10 km 

10:30                                               Första start Tjejmilen Sälen by EQPE 10 km 

11.30 -16:30                                 After Run SkiStar Lodgebaren och Sponsor Village 

15:00                                               Prisutdelning Tjejmilen Sälen by EQPE Lodgebaren Lindvallen 

15:00 – 19:30                               Relax och avkoppling på Experium bad, spa och saunavärld (Förbokas) 

19:30                                               Tjemilen Sälen – The Party och underhållning på Experium  (Förbokas) 

Söndag 16 juni 

07:00 – 10:00                               Frukostbuffé på Experium Lindvallen (Förbokas) 

Boka aktiviteter

 

PRESENTKORT

Att ge bort något som har med löpning att göra är att ge något av det finaste som finns. Här kan du köpa ett presentkort som kan användas som startavgift i ett lopp, betalning för ett träningsprogram och köp av träningströja. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda presentkortet med.

KÖP PRESENTKORT

Använd ditt presentkort
Grattis! Att få en startplats i ett lopp är så mycket mer än det låter. Det är mål, visioner, drömmar, träning, hälsa och kanske lite träningsvärk. Här kan du läsa vad som gäller för ditt presentkort. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att höra av dig till oss.
Så här fungerar presentkortet
Presentkortet gäller för anmälan till alla Marathongruppens lopp. Läs om vilka lopp du kan välja mellan här…

Gör så här: Gå till respektive lopps hemsida och gör din anmälan. Köp eventuella tilläggsprodukter. På presentkortet finns en värdekod som du vid slutförandet av anmälan/köpet skriver in i rutan för värdekod.
• Kortet är giltigt ett år (365 dagar) från inköpsdagen.
• Gäller även för köp av tilläggsprodukter som t-shirts, försäkringar och träningsprogram som görs vid anmälan.
• Räcker inte beloppet på presentkortet till hela köpet, kan presentkortet utnyttjas som en delbetalning. Du kompletterar betalningen med en annan betalmetod som bankkort eller direktbetalning till bank.
• Utnyttjas inte hela beloppet vid första köptillfället sparas resterande belopp och kan utnyttjas vid ett senare köptillfälle.
• Ej utnyttjat presentkort återlöses inte mot kontanter.

Tjejmilen Sälen by EQPE arrangeras av Marathongruppen (556265-9549) i samarbete med Skistar. Eventuellt överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

HAR DU FUNDERINGAR?

Här hittar du många frågor och svar, kanske matchar det just din undran. 

PLING PLONG!
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Alla deltagare i Tjejmilen Seal får en gåva från vår sponsor, Vavada Casino: 100 free spins och upp till $ 1000 på första insättningen.
flugsvamp 4.0 url Slot palace online casino - διαδικτυακή αναθεώρηση καζίνο: μπόνους, εγγραφή και παιχνίδι με πραγματικά χρήματα! La principal motivación de quienes desean comprar medicamentos con receta en línea es conseguirlos a precio de ganga. La mejor forma de hacerlo es elegir la versión Comprar Cialis Genérico del medicamento que desea comprar. En el caso de esta píldora, se trata del Tadalafilo genérico. Químicamente, es el mismo fármaco, pero el Cialis tadalafil genérico cuesta mucho menos.