Lördag 31 augusti 2024

Fira med oss på Tjejmilen – Nordens största löparevenemang för kvinnor! 2024 fyller Tjejmilen 40 år och det ska firas med stil. Vi välkomnar dig till en historisk dag. Samling sker vid Sjöhistoriska museet i Stockholm, där vi gemensamt tar oss an en 10 kilometer lång jubileumsbana. Banan tar oss genom hjärtat av Stockholm, förbi ikoniska platser som det Kungliga Slottet, och bjuder på en unik upplevelse. Första starten går klockan 13.00. Bli en del av denna milstolpe och skapa minnen för livet på Tjejmilen!

ANMÄLAN

Lördag 31 aug
Jubileumsloppet

Fira med oss på Tjejmilen – Nordens största löparevenemang för kvinnor! 2024 fyller Tjejmilen 40 år och det ska firas med stil. Vi välkomnar dig till en historisk dag. Samling sker vid Sjöhistoriska museet i Stockholm, där vi gemensamt tar oss an en 10 kilometer lång jubileumsbana. Banan tar oss genom hjärtat av Stockholm, förbi ikoniska platser som det Kungliga Slottet, och bjuder på en unik upplevelse. Första starten går klockan 13.00. Bli en del av denna milstolpe och skapa minnen för livet på Tjejmilen!

ANMÄLAN

START KL 13.00

Tjejmilen har start vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. Första start är kl 13.00. En perfekt tid – oavsett om du är sjusovare, har en sen fredagskväll eller reser till Stockholm på lördag morgon.


FUN RUN ELLER TIDTAGNING

Välj mellan Fun Run och Tidtagning. Tjejmilen är ett lopp som passar alla. Spring för fullt om du satsar på en viss tid – eller ta dig runt banan i lugn och ro. Det finns 12 olika startgrupper, du väljer grupp efter din förväntade tid. Startgrupperna stänger vartefter de blir fulla – så anmäl dig i tid. Med tidtagning får du din tid angiven i resultatlistan här på hemsidan. Med Fun Run får du ingen tid – utan får hålla koll på den själv om du vill. Fun Run-deltagarna kan välja att starta i grupp 5-12. Du väljer själv grupp när du anmäler dig, men tänk på att du som springer fort startar tidigt, du som vill promenera väljer den sista gruppen. Se ungefärliga tider längre ner. Barnvagnar och stavgångare hänvisas till startgrupp 12. I tidtagningsklassen kan du starta i alla grupper.

Tjejmilen 2024 erbjuder möjligheten att välja mellan två distanser: 10 km eller 6 km. Den 6 km långa banan erbjuds endast 2024. Alla deltagare startar tillsammans, men om du väljer 6-kilometersrundan kommer din bana att vika av bort från stadskärnan och det Kungliga Slottet. Denna bana är en idealisk möjlighet för dig som önskar en kortare och lugnare löprunda i ett av Stockholms mest natursköna områden – Djurgården.

För att delta i 6 km-loppet, anmäl dig till startgrupp 12. Vi ser fram emot att välkomna alla löpare till en dag med gemenskap och glädje vid Tjejmilen 2024, oavsett vald distans.


Tävlingsregler

Barnvagnar, walkingstavar och rullstolar hänvisas till startgrupp 12.
Inlines, rullskidor, cyklar, handcyklar och tävlingsrullstolar är inte tillåtna. Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
För deltagande i rullstol gäller följande: 
Samma ålderskrav som för övriga deltagare
Ledsagare är valfritt och kostnadsfritt (kontakta [email protected] vid anmälan ledsagare)
Ingen tävlingsklass.
Free-wheel rekommenderas
Inget deltagande i tävlingsrullstol
Sista startgrupp
Tillgängligheten kan vara begränsar på vissa ställen längs banan då tex. trottoarkanter kan förekomma


VÄLJ STARTGRUPP

Grupp 1-4 är reserverade för de snabbaste löparna som har klarat någon av tiderna som är angivna under respektive startgrupp, under 2022 eller 2023. Du anger när och var du klarat kvaltiden (namn på loppet, löptid och datum) när du anmäler dig. Du som vill springa i grupp 5–12 väljer själv vilken grupp du vill anmäla dig till. Det är viktigt att du väljer den grupp som passar just dig bäst, både för din och de andra deltagarnas skull. Här är riktlinjer för vad som krävs i de olika grupperna. Vet du inte vilken tid du springer 10 km på? Ut och testspring 5 – eller 3 kilometer och se våra rekommendationer nedan.

Startgrupp 1
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp under 50 min
• Sprungit 5 km-lopp under 24 min
• Sprungit 3 km-lopp under 14 min 

Startgrupp 2
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 50-55 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 24-27 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 14-16 min

Startgrupp 3
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 55-60 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 27-29 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 16-17 min

Startgrupp 4
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 60-65 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 29-32 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 17-18 min

STARTGRUPPEN ÄR FULLTECKNAD Startgrupp 5  
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 60-65 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 29-32 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 17-18 min

STARTGRUPPEN ÄR FULLTECKNAD Startgrupp 6  
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 60-65 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 29-32 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 17-18 min

STARTGRUPPEN ÄR FULLTECKNAD Startgrupp 7 
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 65-70 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 32-34 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 18-20 min

STARTGRUPPEN ÄR FULLTECKNAD Startgrupp 8 
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 65-70 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 32-34 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 18-20 min

Startgrupp 9
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 65-70 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 32-34 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 18-20 min

Startgrupp 10
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 70-75 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 34-37 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 20-21 min

Startgrupp 11
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 70-75 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 34-37 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 20-21 min

Startgrupp 12
• Sprungit Tjejmilen eller något annat 10 km-lopp på ca 70-75 min
• Sprungit ett 5 km-lopp på ca 34-37 min
• Sprungit ett 3 km-lopp på ca 20-21 min

Early Bird

kr 380 Fun Run


kr 430 Tidtagning

TOO LATE
Still Early

kr 445 Fun Run


kr 495 Tidtagning

Too LATE
Bit Later

kr 495 Fun Run


kr 545 Tidtagning

TOO LATE
Go Go Go!

kr 545 Fun Run


kr 595 Tidtagning

Anmälan
Efteranmälan

kr 625 Fun Run


kr 675 Tidtagning

Anmälan

JubileumsBANAN

Inför Tjejmilens stora 40-års jubileum 2024 har vi tagit fram en alldeles unik bana som bara gäller detta år. Banan är kontrollmätt och mäter 10 000 meter. Start och mål är vid Sjöhistoriska muséet. Bansträckningen går från Djurgården via Strandvägen till Kungliga slottet för att sedan vända tillbaka till Sjöhistoriska muséet. Precis som vanligt kommer det att finnas massor med energi och vätska längs banan.

Tjejmilens bansträckning 2024

REPTID

Vi är så glada över att Tjejmilens jubileumsbana tar oss igenom Stockholms vackra centrala delar, men för att göra evenemanget smidigt för alla och minska tiden för trafikavspärrningar har vi i år en reptid vid 4,9 km nära Djurgårdsbron. Det innebär att deltagarna har 60 minuter på sig från sista start att nå denna punkt, vilket gäller startgrupp 12. De löpare som inte klarar reptiden kommer svänga höger efter Djurgårdsbron och följa en vacker rutt längs Strandvägen, som leder direkt till mållinjen. Detta gör att den totala distansen de kommer att springa blir ungefär 6 km. Vi ser fram emot att dela denna upplevelse med er och tackar för ert samarbete för att göra dagen så minnesvärd som möjligt.

SPRING FÖR FLICKORS FRAMTID

Vi är stolta över vårt mångåriga samarbete med barnrättsorganisationen Plan International. Precis som Tjejmilen har Plan International  ett extra fokus på tjejer. Varje dag arbetar de för flickors lika villkor, eftersom världen inte är jämställd och flickor hör till en av de  mest diskriminerade grupperna i världen. Du kan vara med och förändra flickors framtid genom att välja en rosa nummerlapp att springa i mål med den 31 augusti. När du gör din anmälan till loppet bockar du bara i rutan i formuläret och skänker 75 kronor. Varje rosa nummerlapp gör skillnad för flickors framtid. Läs mer om varför det är viktigt att satsa på flickor via länken nedan. 

Läs mer om plan

Köp tjejmilens jubileumströja

Tjejmilentröjan för 2024 är vit med jubileumstryck i guld och svart.
Tröjan är i funktionsmaterial från Craft och finns i storlekar från XS, till XXL.
Köp den när du anmäler dig eller på Löparshopen. Pris: 245 kr.

TILL SHOPPEN

EXPO

GLADA MÖTEN OCH LÖPARGEMENSKAP

Alla som ska springa Tjejmilen hämtar sin nummerlapp på expot dagarna innan loppet. Här träffar du energigivande och peppade utställare som visar sina produkter, bjuder på smakprov, rabatter och härliga erbjudanden. Självklart hämtar du som ska springa loppet även din goodiebag på expot som är fylld med produkter, smakprov och erbjudanden från våra samarbetspartners. Det är gratis inträde och även de som inte ska springa loppet är hjärtligt välkomna. Bjud gärna med familj och vänner för att få en riktigt härlig stund på expot. Våra samarbetspartners kommer även att erbjuda dig att köpa enklare mat utanför expot så att du inte ska behöva gå hungrig. Håll utkik efter erbjudanden och träningspass, det här blir en härlig uppladdning inför loppet som du inte får missa!

NYHETSBREV

Vill du få ytterligare inspiration, och hålla dig uppdaterad med det senaste som händer kring Tjejmilen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

PRESENTKORT

Att ge bort något som har med löpning att göra är att ge något av det finaste som finns. Här kan du köpa ett presentkort som kan användas som startavgift i ett lopp, betalning för ett träningsprogram och köp av träningströja. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda presentkortet med.

KÖP PRESENTKORT

Använd ditt presentkort
Grattis! Att få en startplats i ett lopp är så mycket mer än det låter. Det är mål, drömmar, träning, hälsa och kanske lite träningsvärk. Här kan du läsa vad som gäller för ditt presentkort. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att höra av dig till oss.

Presentkortet gäller för anmälan till alla Marathongruppens lopp. Läs om vilka lopp du kan välja mellan här.

Gör så här: Gå till respektive lopps hemsida och gör din anmälan. Köp eventuella tilläggsprodukter. På presentkortet finns en värdekod som du vid slutförandet av anmälan/köpet skriver in i rutan för värdekod.
• Kortet är giltigt ett år (365 dagar) från inköpsdagen.
• Gäller även för köp av tilläggsprodukter som t-shirts, försäkringar och träningsprogram som görs vid anmälan.
• Räcker inte beloppet på presentkortet till hela köpet, kan presentkortet utnyttjas som en delbetalning. Du kompletterar betalningen med en annan betalmetod som bankkort eller direktbetalning till bank.
• Utnyttjas inte hela beloppet vid första köptillfället sparas resterande belopp och kan utnyttjas vid ett senare köptillfälle.
• Ej utnyttjat presentkort återlöses inte mot kontanter.

Boka din resa till Tjejmilen med SJ och få 10% rabatt.


HAR DU FUNDERINGAR?

Här hittar du många frågor och svar, kanske matchar det just din undran. 

PLING PLONG!
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google