DELTAGARINFORMATION TJEJMILEN SÄLEN 2024

VÄLKOMMEN TILL TJEJMILEN SÄLEN BY EQPE 15 JUNI 2024 

Här hittar du allt du kan behöva veta inför Tjejmilen Sälen by EQPE 15 juni.   

STARTBEVIS  

Ditt startbevis skickas ut via e-mail från den 7 juni. Anmäler du dig efter den 7 juni får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset, helst digitalt i din telefon, när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.  

NUMMERLAPPSUTDELNING PÅ SKISTARSHOP CONCEPT STORE, LINDVALLEN 

Du hämtar din nummerlapp på Skistarshop Concept Store Lindvallen fredag 14 juni  kl.10.00 – 20.30 samt lördag 15 juni kl. 07.30 – 10.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.  Passa på att uppdatera löpargarderoben inför sommaren.

Du som springer Tjejmilen Sälen by EQPE 15 juni kommer erhålla 20% på våra partners produkter i SkiStarshop Concept Store t.o.m. söndag 16 juni. Visa upp startbeviset tillsammans med legitimation i kassan alternativt använd rabattkoden TJEJMILEN2024 i webshopen https://www.skistar.com/sv/shop/ 

Utanför shopen kommer du även att träffa Kari Traa där du kan vinna en outfit till värde av 3 000kr, Hoka som kör skotest för alla deltagare, Coxa finns på plats med bra priser på deras nya vätskebälten samt en fin i rosa framtagen till Tjejmilen Sälen. 

LÄR DIG MER OM TRAILLÖPNING – TRÄFFA EQPE OCH SPRING MED OSS PÅ FREDAGEN 

Vår titelpartner EQPE erbjuder dig ett “lärande social run” vid två tillfällen på fredagen. Vi ger dig chansen att hänga med på en kortkort löprunda med lite enklare löpskolning och tips på hur du tar dig an en trailbana. Kom ombytt och häng med – vi samlas kl 16.00 respektive kl 18.00 vid SkiStarshop Concept Store och utgår därifrån.  

NUMMERLAPP 

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.  

EFTERANMÄLAN  

Om du missat att anmäla dig till Tjejmilen Sälen by EQPE, kan du göra det digitalt  (i mån av plats) via den ordinarie anmälningssidan fram till kl 08.30 den 15 juni. Efteranmälningsavgiften är 845 kr 10–15 juni.   

EVENEMANGSOMRÅDE  

Start och målområdet för loppet är på toppen av Lindvallen. Du tar sittliften Gustav Express som öppnar kl.08.00 till evenemangsområdet, vi vill ju inte att du är trött i benen redan innan start. Var i god tid för att ta dig upp till startområdet och respektera liftpersonalens anvisningar.  

Efter ditt lopp tar du dig ner till dalen och After run med guidning av Kari Traa och Tjejmilen Sälens flaggor via en av Lindvallens fina backar, följ markeringar så kommer du att komma ner till After run på ca 15 min till fots. Missa inte Kari Traa´s tipsrunda på vägen ner där du kan vinna ett kit värde 3 000 kr att hämta ut i deras tält på After Run. Har du behov att ta liften ner så går det självklart bra men vi rekommenderar den härliga promenaden ner samt att liften inte har samma kapacitet nerför som den har uppför. 

HITTA HIT 

REKOMMENDERAD VÄG FRÅN MALUNG 

Vägen från Malung-Lima-Sälen-Lindvallen 
Ca 56 min, 67,8 km  

Karta med vägbeskrivning >> 

REKOMMENDERAD VÄG FRÅN MORA 

Vägen från Mora-Evertsberg-Fiskarheden-Lindvallen
Ca 1 h 20 min, 96,7 km  

Karta med vägbeskrivning >>  

PARKERING 

Ca 50% av parkeringsplatserna är gratis, vart du hittar dem kan du se på kartan nedan.  

 • Parkeringarna är avgiftsbelagda mellan kl.  09.00 – 16.00. 
 • Taxa 20 kr. timmen, med maxtaxa på 95 kr. per dag. 
 • Betalning sker via appen Mobil Park, SMS eller på vissa platser betal automater. 

BETALAUTOMATER 

Betalautomater finns på följande ställen: 

 • Experiumtorget, Stora parkeringen mellan Experium och Skistar Lodge Experium. 
 • Gustavtorget Övre, vid Check-in kl. 14.00. 

PARKERING AV HUSVAGN OCH HUSBIL 

Husvagnar och husbilar får endast parkeras på hänvisade platser vid våra anläggningar,läs mer här » 

UPPVÄRMNING 

På toppen av Lindvallen i anslutning till starterna kommer dalkullan Malin Halvarsson att hjälpa dig att bli varm och peppad inför loppet. Uppvärmningsytan kommer att ligga precis vid startområdet och sker i omgångar enligt schema som du ser under rubriken START. 

BANAN  

Tjejmilen Sälen by EQPE går på mestadels på redan befintliga leder som till stor del är spångade på Mellanfjället och Hemfjället förbi Hemfjällsstugan (på 10 km-banan). Längs med banan kommer det att finnas vätskestationer, funktionärer från Sälens IF och sjukvård utplacerade med jämna mellanrum.   

START  

5 KM: Alla samlas samtidigt vid startfållan – men för att undvika trängsel på banan släpper vi iväg ett mindre antal löpare varje minut mellan kl 09.30 – 10.00, där de snabbaste löparna startar först. Du väljer själv var i startfållan du ska ställa dig efter nedan rekommendationer. Vi genomför en gemensam uppvärmningen kl.09.20. 

 • Ställ dig längst fram – om du har sprungit något annat 5 km traillopp under 40 min.  
 • Ställ dig i mitten – om du har sprungit något annat 5 km traillopp mellan 40–48 min. 
 • Ställ dig långt bak – om du har sprungit något annat 5 km traillopp på 48 min och över. 

10 KM: I år har alla anmält sig in i startgrupper som startar enligt schemat nedan. Starterna är uppdelad på 7 startgrupper och du startar i den startgrupp som du valde vid anmälan, startgruppen står på ditt startbevis och på din nummerlapp. För att undvika trängsel på banan släpper vi i väg ett mindre antal löpare varje minut i varje startgrupp, där de allra snabbaste löparna startar först i Startgrupp 1. Observera att starttiderna är ca-tider. Vi kan hålla någon starttid om vi behöver få bättre spridning av löpare längs med banan. Uppvärmning sker därför vid flera tillfällen under 10 km-starten. Lyssna alltid på anvisning från våra funktionärer och vår speaker. 

Uppvärmning 1 – Kl. 10.20 (ca 3 min) 
 • Startgrupp 1 – Kl. 10.30 (Startnummer 1001 – 1200)
 • Startgrupp 2 (omgång 1) – Kl. 10.35 
 • Startgrupp 2 (omgång 2) – Kl. 10.45 
  (Startgrupp 2 fylls på i två omgångar för att skapa gott om plats) 
  (Startnummer 2001 – 2500) 
Uppvärmning 2 – Kl. 10.50 (ca 3 min) 
 • Startgrupp 3 – Kl. 10.55 
  (Startnummer 3001 – 3350)
 • Startgrupp 4 (omgång 1) – Kl. 11.10 
 • Startgrupp 4 (omgång 2) – Kl. 11.15 
  (Startgrupp 4 fylls på i två omgångar för att skapa gott om plats) 
  (Startnummer 4001 – 4400) 
Uppvärmning 3 – Kl. 11.20 (max 3 min) 
 • Startgrupp 5 – Kl. 11.25 
  (Startnummer 5001 – 5300)
 • Startgrupp 6 – Kl. 11.35  
  (Startnummer 6001 – 6300)
 • Startgrupp 7 – Kl.11.45 
  (Startnummer 7001 >>) 

Det är inte tillåtet (eller lämpligt 😉) att springa med barnvagn i loppet. Du får inte heller ha hund med i spåret. 

VÄTSKE – OCH ENERGIKONTROLLER  
 • Längs banan kommer det att finnas tre vätske- och energikontroller för er som springer 10 km och en för er som springer 5 km. Det finns även vatten i evenemangsområdet innan start samt efter målgång.   
 • Vid ledkorset mot Storfjällsgraven vid ca 3,7 km (10km-banan) kommer det finnas vatten och sportdryck, vid Hemfjällsstugan vid 6 km (10km-banan) kommer det att finnas vatten plus Dextrosoltabletter. Vid Stensjön (ca 3,5 km (på 5km-banan) respektive 8,5 km) bjuder vi på vatten och smågodis. 
 • Vid start finns en vattenstation där du kan fylla på en egen flaska. När du kommer i mål får du en dryck från Vitamin Well och en bar från Barebells. Du får även en flaska stilla vatten, banan och russin från ICA Supermarket Sälen.   
PEPPANDE AKTIVITETER LÄNGS BANAN 

Du som springer Tjejmilen Sälen by EQPE ska känna att du står i fokus den här dagen. Du kommer att bli framhejad av publiken, våra funktionärer från Sälens IF och våra EQPE cheerleaders. Självklart hoppas vi att du får energi av Sälenfjällens vackra natur. Du kommer inte att höra musik på mer än ett par ställen då vi vill låta naturen står mer i fokus i denna härliga miljö! 

Missa inte Hoka Sprinten!  

På den sista sträckan över mållinjen kommer du att få chansen att spurta dig i mål. Här mäter vi tiden på den korta spurtsträckan (ca 150 meter) och du kan vinna ett par skor från Hoka både på snabbast tid och på en utlottning bland alla som kommit i mål! 

MINIMIÅLDER  

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet. Alla deltar på egen risk. Minimiåldern är 13 år (11 år i målsmans sällskap) för 5 km och 15 år (13 år i målsmans sällskap) för 10 km.   

TÄNK PÅ ATT  

Loppet går uppe på fjället med dess naturliga växlande terräng samt sträckor på spänger. Vi rör oss i naturområden där bland andra Dalripan häckar, så för naturens invånares skull, snälla håll dig på leden/banan och vidta försiktighet om du måste göra en avstickare. 

Ställ inte upp om du inte är helt frisk och pressa inte dig själv att fortsätta om du känner dig sjuk. Det är en hälsorisk att springa om du är förkyld eller känner dig hängig.  

Om du behöver bryta är det viktigt att meddela funktionär eller tävlingsledning då vi rör oss på fjället som är ett stort område. 

Vädret kan ändra sig fort på fjället. Ta med förstärkningsplagg till start och en tunnare jacka är alltid bra att ta med på banan när vädret skiftar.  

För din säkerhet och för att kunna ta med dig minnen så rekommenderar vi att du har med en fulladdad telefon under loppet.  

KLÄDINLÄMNING  

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till start och målområdet. Kom ihåg att ta med en egen väska/påse till dina kläder för att kunna lämna in dem (en genomskinlig påse är bra utanpå väskan vid blött väder då väskorna kommer att förvaras under bar himmel). 
Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen med en säkerhetsnål på väskan/påsen med överdragskläder som du lämnar in. Den andra lappen lägger du i väskan/påsen. Vänligen lämna in din väska/påse i god tid innan start då det kan bli köbildningar och kom ihåg att ta med de säkerhetsnålar du fick med för nummerlappen!  

TOALETTER  

Det finns gott om toaletter i anslutning till start- och målområdet. Du vet väl om att det alltid finns gratis mensskydd på våra lopp? Finns att hämta i sjukvårdstältet vid Snögubben om du skulle behöva!  

MÅLGÅNGSSERVICE  
 • När du går i mål får du först din fina Tjejmilen Sälen medalj såvida du inte har valt bort den i anmälan 
 • Du får också en dryck från Vitamin Well och en bar från Barebells, samt en flaska stilla vatten, banan och russin från ICA Supermarket Sälen. 
SELFIE buss by EQPE  

Missa inte att ta en selfie efter målgången på Tjejmilen Sälen by EQPE fotobuss! 

RESULTAT  

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan https://tjejmilen.se/tjejmilen-salen/.  Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet.  

MEDICINSK SERVICE  

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid start/mål samt vid vätskekontrollerna. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan och erbjuda hjälp tillbaka.   

AVFALL 

Tänk på att vi kommer befinna oss mitt ute i vår vackra natur, lämna bara spår och inget som bildar ärr.  

Vi behöver alla hjälpas åt så att allt som inte hör naturen till slängs i sorteringskärlen för förpackningar samt mat och restavfall utplacerade på evenemangsområdet vid start och mål. Prezero och Vamas ser därefter till att vårt avfall kommer ner från fjället och tas om hand på bästa sätt.  

Det ni tar med upp på fjället som inte kan sorteras i befintliga kärl vädjar vi för naturens skull att ni tar med er från fjället och sorterar där det hör hemma. Om du är osäker på hur du ska sortera kan du läsa här: https://vamas.se/avfall-och-atervinning.html. 

SERVERING 

Restaurang Snögubben kommer att erbjuda ett enklare urval av smörgåsar och snacks samt dryck uppe på start- och målområdet under evenemanget. Efter loppet pågår vår Tjejmilen Sälen After run på Lodgebaren SkiStar Lodge Lindvallen mellan 11.30 och 16.00 och den är öppen för alla. Du som har förbeställt en matig Wrap hämtar den vid Lodgebaren. SkiStar Lodge baren kommer att vara öppen hela dagen och kvällen (till kl. 21:30) och kommer också att servera enklare maträtter (begränsat sortiment ur den vanliga menyn) under dagen.  

KONTAKT  

Har du några frågor inför Tjejmilen Sälen by EQPE så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00–12.00 och 13.00–16.30) eller på̊ mejl: [email protected] 

Under evenemangsdagen hittar du oss på nummerlappsutdelningen samt med våra infovästar ambulerande på evenemangsområdet. Du kan också nå oss mellan 08:00 och 15:00 på jourtelefon 070-340 48 15.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google